Underskrifter til fordel for vindmøller i Sindrup

En gruppe borgere i og omkring Ydby har samlet godt 100 underskrifter til støtte for vindmølleprojekt i Sindrup

Jens Fogh-Andersen
Planerne om at rejse vindmøller ved Sindrup har også lokal opbakning. Det understreges ved at aflevere en underskriftindsamling til fordel for projektet. Arkivfoto: Peter Mørk
Ydby 16. juni 2017 08:54 - Opdateret 16. juni 2017 10:37

YDBY: Nogen siger nej, mens andre siger ja til planerne om at rejse vindmøller i Sindrup syd for Ydby.

En gruppe borgere i og omkring Ydby siger ja tak til vindmøller i Sindrup.

Derfor har de startet en "positiv underskriftsindsamling" til fordel for projektet. Godt 100 beboere i lokalområdet har skrevet under.

Underskrifterne afleveres i dag, fredag, til kommunalbestyrelsesmedlemmerne Niels Jørgen Pedersen og Kristian Tilsted, begge V.

Hanne Røn Pedersen, en af initiativtagerne til underskriftindsamlingen, oplyser, at underskrifterne er "positive svar" i den igangværende høring om projektet. De viser, at der er borgere, som er trætte af at blive sat i bås med modstanderne af projektet.

- Vi mener faktisk faktisk, at vindmølleprojektet kan gavne og udvikle vores område, siger hun.

I en pressemeddelelse fra gruppen fremgår, at der er lokale borgere, som føler sig stødt over vindmøllermodstandernes argumenter i debatten.

Selv har Hanne Røn Pedersen svært ved, at acceptere, at modstanderne gør sig til selvbestaltede talsmænd for hele byen.

Initiativgruppen vil gerne bidrage til at skabe balance i argumenterne omkring vindmøller i området. Efter deres opfattelse er det altid er modstanderne der løber med opmærksomheden.

Gruppen ønsker i stedet at se mulighederne i stedet for begrænsningerne, og her spiller økonomien ind.

- Moral er godt, dobbeltmoral er dobbelt så godt, siger Hanne Røn Pedersen og fremhæver, at flere af modstanderne af vindmølleprojektet har rejst husstandsvindmøller på deres ejendomme og at nogle af dem har økonomisk interesse i store vindmøller både lokalt og andre steder i landet.

- Andre skal acceptere deres vindmøller, men de kan ikke acceptere vindmøllerne i Sindrup, det er da dobbeltmoralsk, siger hun.

Hanne Røn Pedersen peger på den grønne ordning og køberetsordningen, begge elementer i lov om vedvarende energi, som midler til at sikre, at beboere tættest på møllerne både får kompensation og mulighed for medejerskab i projektet

- Jeg tror faktisk, det kan være med til at sikre bosætning og vækst i byen, siger hun.

Projektudviklerne, brødrene Søren og Jens Nicolajsen, tilbyder 40 procent lokalt medejerskab i projektet. Det er 20 procent mere, end der kræves.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...