Underværker: En million til Aagaard

Realdania-kampagnen Underværker støtter projekt om traditionelle håndværk på gammel firlænget gård i Sydthy

Projektet for Aagaard har fået én million kroner fra Realdania-kampagnen Underværker. Foto: Jeppe Kirk

Projektet for Aagaard har fået én million kroner fra Realdania-kampagnen Underværker. Foto: Jeppe Kirk

REFS:Videreføringen af Aagaard i Refs syd for Hurup har fået en solid håndsrækning i form af én million kroner fra Realdania-kampagnen Underværker.

- Det er vi godt nok glade for, siger Nikola Kirk, tømrer fra Flarup Hede og primus motor i projektet sammen med tekstildesigner Trine Møller og en lang række frivillige.

Den 220 år gamle firlængede gård har siden 1980'erne været et center for tekstilhåndværk under ledelse af Else Høgh. Hun døde i september 2019, men siden har en gruppe frivillige arbejdet for at videreføre stedet i hendes ånd.

Støttebeløbet fra Realdania indgår i et samlet budget på godt 2,1 mio. kr., der skal fremtidssikre de fysiske rammer på Aagaard.

Først for står brandsikring af gården og ombygning af dele af to staldlænger til multiværksteder.

Som senere etaper er der planer om at indrette undervisningslokale på gårdens gamle høloft. I øvrigt skal det gamle, stråtækte stuehus energioptimeres med et nyt varmeanlæg, ligesom Aagaard generelt trænger til restaurering af murværk og tag.

Det er planen, at gården skal overtages af en forening eller en form for non profit-virksomhed. I første omgang er Nikolaj Kirk parat til at overtage ejendommen fra dødsboet efter Else Høgh.

Genåbningen af Aagaard er på grund af coronakrisen blevet udskudt fra påske til weekenden 13.-14. juni , hvor første del af sommerens tema med overskriften "Uld! Uld! Uld!" afvikles.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.