Venner i skørt væddemål med en kasse øl på slæb

En bodega, et tilfældigt møde og et væddemål - nu håber Daniel og Jacob på sponsorer til den gode sag

Daniel Thomsen (tv) og Jacob Thinggaard har væddet om, at de kan gå fra Hanstholm Kro til Børsen i Thisted på under fire timer med en kasse øl på slæb - for at samle ind til Børnecancerfonden. <i>Foto: Bo Lehm</i>

Daniel Thomsen (tv) og Jacob Thinggaard har væddet om, at de kan gå fra Hanstholm Kro til Børsen i Thisted på under fire timer med en kasse øl på slæb - for at samle ind til Børnecancerfonden. Foto: Bo Lehm

HANSTHOLM:Et tilfældigt møde på en bodega har udviklet sig i en uventet retning for de to nye venner Jacob Thinggaard fra Thisted og Daniel Thomsen fra Hanstholm.

- Jeg tog et smut forbi Hanstholm Kro for at hilse på min moster Anette, der arbejder som bartender, og så faldt vi tilfældigt i snak, fortæller Jacob Thinggaard.

De to havde ikke mødt hinanden før, men en diskussion om særligt ét emne kom til at optage dem begge.

- Jeg kan ikke huske præcis, hvordan vi kom ind på det, men vi kom til at tale om, at hvis man ikke nåede bussen fra Hanstholm til Thisted, så kunne man bare gå i stedet, fortæller Daniel Thomsen.

Daniel Thomsen og Jacob Thinggaard mødtes tilfældigt på Hanstholm Kro - og oveni væddemålet fik de også et venskab. <i>Foto: Bo Lehm</i>

Daniel Thomsen og Jacob Thinggaard mødtes tilfældigt på Hanstholm Kro - og oveni væddemålet fik de også et venskab. Foto: Bo Lehm

Den udmelding fik flere af de andre tilstedeværende på bodegaen til at løfte øjenbryn - blandt andet Jacobs moster Anette, som mente, at sådan en tur ville tage al for lang tid.

- Vi slog det op på Google Maps, hvor der stod, at turen tog fire timer og 25 minutter, hvis man er gående. Vi mente nu nok, at vi nemt kunne skære de 25 minutter af og klare det på fire timer, fortæller Daniel Thomsen.

Der var dog stadig skepsis blandt tilhørerne, så derfor valgte Daniel og Jacob at indgå et væddemål:

De to vil gå de cirka 20 kilometer fra Hanstholm Kro til værtshuset Børsen i Thisted på under fire timer med en kasse øl på slæb.

- Vi starter på Hanstholm Kro, hvor vi får en øl til at starte på, og så går vi herfra med en kasse øl og noget is i en trækvogn. På ruten vil vi gå så meget som muligt langs hovedvejen, og vi skal nok op at gå 5-7 km/t, hvis vi skal nå det, fortæller Daniel Thomsen.

Væddemålet skal bruges som en lejlighed til at samle penge ind til et godt formål.

- Man hører så meget om krig og elendighed, men vi vil gerne sætte fokus på nogen, der gør noget godt i verden, så vi håber, at mange vil være med til at sponsere vores tur, så vi kan samle masser af penge ind til Børnecancerfonden, siger Daniel Thomsen.

Daniel Thomsen fra Hanstholm er selv far til en lille pige, der heldigvis er sund og rask. Men som forælder vil han gerne støtte Børnecancerfondens vigtige arbejde. <i>Foto: Bo Lehm</i>

Daniel Thomsen fra Hanstholm er selv far til en lille pige, der heldigvis er sund og rask. Men som forælder vil han gerne støtte Børnecancerfondens vigtige arbejde. Foto: Bo Lehm

Han er selv far til en lille pige, og derfor har han som sikkert mange forældre nemt ved at sætte sig ind, hvor vigtigt et arbejde Børnecancerfonden gør for familier, hvor et barn bliver ramt af kræft:

- Hvis min datter fik kræft og ikke fik mulighed for at leve sit liv... Det kan jeg slet ikke klare at tænke på, siger Daniel Thomsen, og Jacob Thinggaard tilføjer:

- Kræft er én af de værste sygdomme, og børn skulle gerne have et langt liv. Derfor vil vi gerne støtte dem, der arbejder for at bekæmpe kræft hos børn.

Alle, der kunne have lyst til at deltage på hele eller dele af gåturen, eller bare vil heppe undervejs, er meget velkomne.

Turen starter i Hanstholm fredag 5. august kl. 10.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.