Thistedbo valgt til KFUM og KFUK’s hovedbestyrelse

Steffen Krøyer fra Thisted er et af de nye ansigter, der blev stemt ind i KFUM o KFUK’s hovedbestyrelse. Privatfoto
16. november 2016 14:03

Den første weekend i november afholdt KFUM og KFUK i Danmark landsmøde med 321 antal deltagere. I løbet af weekenden blev en ny hovedbestyrelse valgt, og Steffen Krøyer fra Thisted er et af de nye ansigter, der blev stemt ind.

Steffen Krøyer er 49 år og fra Thisted. Som forstander på Bjerget Efterskole ved Steffen en del om unges liv og tanker, og den viden glæder han sig til at bidrage med som nyvalgt medlem af hovedbestyrelsen. Han har samtidig stor erfaring med lederskab og organisationsudvikling og er dermed godt klædt på til at sidde i Hovedbestyrelsen for KFUM og KFUK de kommende to år.

Det er også nordjyske aner at spore i Henriette Lynderup Kirkeskov på 32 år, der blev genvalgt som formand for KFUM og KFUK i Danmark. Hun er nemlig født i Thisted, men opvokset i Randers. I dag bor hun i Høje Taastrup og arbejder som projektkonsulent for Kræftens Bekæmpelse.

Også 37-årige Jesper Damgaard, der blev genvalgt som kasserer, er fra Nordjylland. Han bor i Aalborg, hvor han arbejder som controller.

En af de vigtigste beslutninger på Landsmødet var vedtagelsen af en ny formålsformulering, der skal gøre det lettere at forstå, hvad KFUM og KFUK arbejder for.

Formålet for KFUM og KFUK lyder nu således:

"KFUM og KFUK’s formål er at skabe aktiviteter og fællesskaber, hvor børn og unge møder den kristne tro og oplever dens relevans for deres liv."

Det er bl.a. den tidligere formulering ’at forkynde evangeliet om Jesus Kristus’, der nu er omformuleret til, at KFUM og KFUK vil lade børn og unge møde den kristne tro.

Den nye formålsformulering er mere ambitiøs end tidligere, fordi den flytter fokus fra afsender til modtager og understreger, at KFUM og KFUK er til for børn og unge. De skal ikke kun møde den kristne tro, de skal også opleve dens relevans i deres liv. Samtidig beskrives den arbejdsform, som altid har været kendetegnende for KFUM og KFUK - nemlig aktiviteter og fællesskaber.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...