Thomas Bjørn om Ryder Cup-triumf: Jeg er så stolt af alle

Thomas Bjørn glæder sig over, at Thorbjørn Olesen fik personlig succes, da Europa vandt Ryder Cup-trofæet

Thomas Bjørn kunne søndag glæde sig over, at han som kaptajn førte Europa til Ryder Cup-trofæet. Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Thomas Bjørn kunne søndag glæde sig over, at han som kaptajn førte Europa til Ryder Cup-trofæet. Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

GOLF:Tre gange i tre forsøg som spiller prøvede Thomas Bjørn at vinde Ryder Cup, den prestigefyldte duel i golf mellem USA og Europa.

For to år siden var han vicekaptajn, da Europa tabte til USA, men søndag fik danskeren revanche.

Thomas Bjørn var kaptajn, da Europa søndag i Paris sejrede overbevisende med 17,5-10,5 over amerikanerne og vandt Ryder Cup-trofæet tilbage.

- Al hæder til disse 12 spillere. De var beslutsomme, de var fokuserede, de ville gøre det. Og alle de ting, som de gjorde i løbet af ugen, gjorde de rigtigt.

- De blev ved med at fokusere og gik ikke i panik. Det har været en fremragende uge, de har været lette at være kaptajn for. Jeg er så stolt af alle 12, siger Thomas Bjørn til golfchannel.com.

Europa førte 10-6 før søndagens 12 afsluttende singlekampe. Her fik USA kortvarigt skabt spænding, da amerikanerne reducerede til 9,5-10,5.

- Der var et kort øjeblik, hvor jeg tænkte, at det gik lidt den forkerte vej. Men spillerne blev ved, og da vi fik momentum tilbage, gik det ret stærkt, siger danskeren.

Thorbjørn Olesen bragte Europa foran 11,5-9,5, da han vandt stort over amerikaneren Jordan Spieth.

Den danske Ryder Cup-debutant tabte fredag i fourballs sammen med nordirske Rory McIlroy, og Thomas Bjørn sendte ham ikke i aktion i lørdagens kampe.

Kaptajnen glæder sig over, at Thorbjørn Olesen fik succes i singlen.

- Som ven og stor fan af ham er jeg glad på hans vegne. Han havde det svært ved Ryder Cup de to første dage, så det her er fantastisk for ham, siger Thomas Bjørn til golfchannel.com.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.