Thomas Delaney er en spiller efter Hareides hjerte

Delaney får en vigtig rolle på landsholdet fremover. Både offensivt og defensivt er han god, siger Hareide.

Bo Amstrup Foto: Scanpix/Bo Amstrup

Bo Amstrup Foto: Scanpix/Bo Amstrup

Midtbanespilleren Thomas Delaney er anfører i FC København, men han har endnu ikke for alvor bidt sig fast på det danske landshold. Det kan der blive lavet om på under Åge Hareides ledelse, for nordmanden ser et stort lys i den hårdt kæmpende spiller.

- Han er på mange måder sådan en spiller, som er efter mit hjerte. Han har været Superligaens bedste spiller, efter ligaen startede op igen.

- Han er en boks-til-boks spiller, og han kan tage sig ind i modstanderens straffesparkfelt, samtidig kan han også vinde bolden i eget felt efter indlæg. Han dækker et stort område løbemæssigt. Han er dygtig, han er en virkelig dygtig spiller, siger Åge Hareide.

Offensivt kan Delaney blandt andet bidrage med sin timing og springkraft, når der kommer indlæg.

- Han er vigtig i forhold til at have en ekstra mand, der kommer ind i feltet på indlæg og støtter de to angribere. Han er også dygtig til at genvinde bolden, så han kommer til at få en vigtig rolle på landsholdet fremover, siger Hareide.

Fem kampe har Thomas Delaney spillet for det danske A-landshold, plus han flere gange har været udtaget uden at komme i kamp. Alligevel føler FCK-anføreren, at han stadig skal arbejde med at føle sig hjemme omkring landsholdet.

- Landsholdet har længe været et mål for mig, hvor det har været lidt ind og ud, og hvor jeg har spillet godt, men ikke er blevet udtaget.

- Jeg er stadigvæk ved at finde mig tilpas her og finde ro i at være med. Det er lidt som et klubskifte at komme ind på landsholdet, hvor der er nye ansigter og nye trænere. Jeg er godt på vej til at føle mig mere tilpas, siger Thomas Delaney.

Onsdag afslørede Åge Hareide, at Thomas Delaney starter inde i torsdagens kamp mod Island. Han kommer formentlig til at spille side om side med Pierre-Emile Højbjerg på den centrale midtbane.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.