Thomas Frank lover top-tre-plads til slidt Brøndby-hold

Thomas Frank kalder sit hold slidt, men føler sig stadig overbevist om, at Brøndby slutter i top-tre.

Sejre over FC Midtjylland og FC København tidligere på efteråret gav forventningerne til Brøndby et nøk op, men nu er Brøndby ved at miste terræn i forhold til toppen.

Søndagens hjemmebanenederlag til AaB på 0-2 sendte Brøndby ned på femtepladsen med fem point op til top-tre, som er sæsonambitionen.

Den regner træner Thomas Frank fortsat med at indfri.

- Jeg synes, vi har en realistisk målsætning, og det handler om at ligge der efter 33 runder, og det når vi, slår Thomas Frank fast.

Aktuelt ser det ellers svært ud. FC København og FC Midtjylland er favoritter til at slås om guld, og AaB er ligaens mest formstærke hold, der nu har slået Brøndby med sammenlagt 6-1 hjemme og ude.

Spørgsmål: Bliver det sværere at vinde medalje i denne sæson end i sidste sæson?

- Jeg synes, vi har et top-tre-hold, men der er flere, der vil kæmpe med om det. AaB har eksempelvis ni spillere fra deres mesterskabstrup for to år sæsoner siden, så det er altså en alvorlig konkurrent ligesom de andre, medgiver Brøndby-træneren.

Efter en glimrende periode i efteråret så han søndag sit hold tabe for første gang i otte spillerunder. Ligesom i sidste weekend, hvor det blev 1-1 ude mod AGF, var den spillemæssige præstation noget tam.

- Vi er slidte. Det er de fleste hold nu. Men sammen med FC Midtjylland er vi det hold, der har spillet flest kampe på grund af et langt europæisk program, og det er da et parameter, der spiller ind.

- Efter en lang serie med point, slider vi i det nu. Mod AaB startede vi egentlig godt, men så scorede de, og vi hang efter resten af første halvleg, og det blev afgørende.

- Det er skarpheden i front, der blev afgørende. De lavede to mål, hvor vi ikke så helt afstemte ud i forsvaret, og vi sled selv med at skabe nok fremadrettet, forklarer Thomas Frank.

På den centrale midtbane var landsholdsspilleren Thomas Kahlenberg heller ikke den kreatør, han har været tidligere på sæsonen.

- Vi var ikke helt gode nok på bolden, og vi kom til at spille meget med lange bolde. På den måde var vi ikke gode nok til at skabe chancer. Vi mangler noget skarphed oppe foran, og AaB var bedre som hold, siger Kahlenberg.

Han så nederlaget som en streg i regningen med henblik på at være en del af toppen.

- Vi ville gerne lukke noget af hullet til de forreste og overhale AaB. Nu er vi i stedet længere væk, og det var et skridt tilbage spillemæssigt, præstationsmæssigt og med hensyn til at nå top-tre, lyder det fra midtbanespilleren.

Brøndby skal nu forsøge at slutte efteråret godt af med en sejr i den sidste udekamp mod FC Nordsjælland næste søndag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.