Thomas Frank retter blikket mod detaljerne i Brentford

Den danske træner vil justere på nogle småting i Brentford, hvor han er blevet ansat som ny cheftræner.

I sin tid som cheftræner for Brøndby skaffede Thomas Frank en tredjeplads til klubben. Foto: Henning Bagger/arkiv/Ritzau Scanpix

I sin tid som cheftræner for Brøndby skaffede Thomas Frank en tredjeplads til klubben. Foto: Henning Bagger/arkiv/Ritzau Scanpix

En ny træner med en ny nationalitet skal stå i spidsen for Brentfords fodboldhold i den næstbedste engelske række.

Men man skal ikke forvente, at Thomas Frank revolutionerer klubbens måde at spille fodbold på, når han kommer i gang med jobbet som cheftræner.

En tjans, der officielt blev hans tirsdag aften.

- Det er en kæmpe fordel, at jeg kender klubben. Jeg har taget kulturen og spillestilen til mig. Jeg synes også, at jeg har haft indflydelse på kulturen og spillestilen, så jeg vil fortsætte ad samme vej med samme filosofi.

- Når man er i spidsen, ændrer man selvfølgelig nogle småting. Men der vil ikke ske nogle store ændringer, siger Thomas Frank til klubbens YouTube-kanal.

Frank kom til Brentford i december 2016. Han har siden arbejdet som assistent for Dean Smith, som for nylig forlod jobbet til fordel for et managerjob i Aston Villa.

Det har givet danskeren mulighed for at snuse til klubben og den engelske fodboldkultur, før han selv har fået ansvaret.

- Jeg er klar over, at det er en anden rolle. Men forhåbentlig har jeg fået vist, hvem jeg er som assistenttræner, siger han.

Knapt ni måneder før han tiltrådte i Brentford, forlod han dansk fodbold og Brøndby.

Det skete i kølvandet på en skandale, hvor bestyrelsesformand og storaktionær Jan Bech Andersen blev taget i at have kritiseret Thomas Frank på et fanforum.

- Danmark og England er tæt på hinanden, når det kommer til kultur. Men man kender ikke til de sidste 10-15-20 procent, før man har boet og levet her.

- De sidste 10-15-20 procent har jeg helt sikkert fået ind under huden ved at være på forskellige stadioner, mødt forskellige hold og oplevet kulturen i klubben, siger Thomas Frank.

Brentford har gang i en god sæson i den engelske Championship. Klubben ligger efter 12 runder på syvendepladsen med 18 point.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.