Thomas Lund: De har bragt spillet i miskredit

Dansk formand bekræfter, at fire par er smidt ud

Formanden for det internationale Badmintonforbund Thomas Lund bekræfter, at fire par er smidt ud. Foto: Torben Hansen

Formanden for det internationale Badmintonforbund Thomas Lund bekræfter, at fire par er smidt ud. Foto: Torben Hansen

LONDON:Formanden for det internationale Badminton Forbund (BWF) danske Thomas Lund berkfætede for kort tid siden, at fire par er smidt ud af den olympiske turnering i damedouble i badminton.

Blandt parrene er de topseedede kinesere, der meget tydeligt lod sig tabe med vilje i går for at undgå at ryge i turneringshalvdel med de andenseedede kinesere, der overraskende blev besejret af den nordjyske duo med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen.
- Spillerne er sigtet for at have brudt to artikler i spillernes kodeks. Dels har de ikke ydet deres maksimale for at vinde, og els har de opført sig på en måde, der bringer spillet i miskredit, siger Thomas Lund.
Foreløbig har et indisk og et koreansk par appelleret beslutningen, og den appel forventes afgjort inden for en time.
De danske spillere, som NORDJYSKE har tale med er splittede over beslutningen.
- Jeg har ondt af de otte piger, fordi de bliver straffet hårdt. Egentlig kan jeg jo godt forstå, at man vil gøre alt, hvad man kan for at få en medalje. Men det er stadig en usmagelig måde, siger aalborgenseren Jan Ø. Jørgensen.
- Det er vildt fedt, at de bliver straffet, og jeg håber virkelig, at det vil ændre noget. Vi ser det jo ske hver eneste måned, når vi spiller turnering. De ødelægger den sport, vi elsker, siger mixeddoublespilleren Joachim Fischer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.