Thomas Mogensen er usikker på landsholdet efter EM

Det er uvist, om Thomas Mogensen melder sig klar til flere slutrunder med håndboldlandsholdet efter EM 2014.

Thomas Mogensen er usikker på landsholdet efter EM

Thomas Mogensen er tilbage på landsholdet, efter han sidste efterår meldte fra til VM-slutrunden i Spanien i begyndelsen af 2013.

Comebacket betyder dog ikke, at den 30-årige playmaker melder sig klar til andre slutrunder end det kommende EM på dansk grund til januar.

- Man skal trække et kæmpe læs, når man spiller 80-90 kampe om året. Og så er det svært at love, at man spiller tre til fire slutrunder til.

- Ikke sagt at jeg vil stoppe efter den her EM-slutrunde. Men jeg er nået der til, hvor jeg føler efter, om jeg kan give mig selv 100 procent.

- Nu har jeg modet. Men det er som sagt svært at love, hvor mange flere slutrunder, man kan spille, siger Mogensen, der fredag aften var tilbage i den rød-hvide trøje for første gang siden OL.

Danmark spillede EM-testkamp mod Polen i Jyske Bank Boxen i Herning - og det gav kriller i maven på den garvede playmaker, der til daglig spiller i tyske SG Flensburg-Handewitt.

- Lige nu er jeg glad for at være tilbage. Det var fedt at komme ind og spille en landskamp igen, siger han og tilføjer:

- Man bliver stolt og beæret, når man står derinde og hører nationalmelodien. Og skidt med at det er en træningskamp mod Polen. For når man har været væk i så lang tid, er det bare en helt speciel følelse, der lige kommer op i én.

Som følge af sin pause fra landsholdet har Thomas Mogensen haft tid til at restituere og få set venner og familie, som ellers er blevet forsømt.

Så selvom Danmark fik en sølvmedalje med hjem fra VM efter et historisk stort nederlag til de spanske værter i finalen, fortryder han ikke, at han meldte fra.

- Jeg har ikke fortrudt det et sekund, selvom de fik en stor oplevelse ud af det.

- For jeg fik omvendt nogle oplevelser på nogle andre parametre, som jeg ikke har haft tid til i rigtig lang tid. Og det betyder meget for mig, siger Mogensen, der netop er blevet kåret som den tredje bedste spiller i den tyske Bundesliga.

Danmark er værtsnation, når EM 2014 løber af stablen til januar.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst