Thomas Rode: Kong Hans er tilbage på stjernekurs i 2015

Køkkenchefen hos restauranten ærgrer sig over mistet Michelin-stjerne, men er fortrøstningsfuld for fremtiden.

Kong Hans Kælder har efter 31 år mistet sin Michelin-stjerne, og restauranten er ikke længere med i den gruppe, der kan glæde sig over den eftertragtede anerkendelse.

Det ærgrer Thomas Rode Andersen, der har været køkkenchef hos Kong Hans Kælder siden 1996, men som til sommer forlader restauranten.

- Det bliver man selvfølgelig i første omgang lidt ked af og mest på kollegernes vegne, fordi det er dem, der går hernede og knokler røven ud af bukserne, siger han til Ritzau.

- Jeg er ret sikker på, at det ikke er på grund af kvalitetsmæssige årsager, at vi har mistet stjernen, men at det simpelthen skyldes, at vi er i gang med et generationsskifte.

Med generationsskiftet mener køkkenchefen for den københavnske restaurant, at Kong Hans vil være godt stillet til at genvinde sin Michelin-stjerne ved næste års uddeling.

Blandt andet kommer der en ombygning, som restauranten har gået og ventet på i tre år, mens en gruppe af engagerede ansatte er klar til at bære faklen videre efter Thomas Rodes afgang.

- Alle sejl bliver sat til. Vi har hele tiden haft det sådan, at vi ikke laver mad til Michelin, men til de mennesker der er omkring os, siger han.

- Kommer Michelin forbi og synes, at det er en god idé, og at det smager dejligt, så er det selvfølgelig fint. Men vi laver mad til de gæster, der er her.

Kong Hans' køkkenchef nævner, at restauranten set med danske briller er en gastronomisk institution. Det er i hvert fald følelsen internt, men også eksternt hvor man får tilkendegivelser om det.

- Så jeg er helt sikker på, at fokussen og interessen omkring Kong Hans nok skal være her, når det nye team åbner, hvor der også kommer til at sker nogle spændende ting hernede.

- Forhåbentlig vil det stadig være i den gode gamle Kong Hans-stil, men jeg er slet ikke i tvivl om, at Kong Hans er fuldstændig tilbage på banen, når stjernerne bliver uddelt til næste år, siger Thomas Rode.

Kong Hans Kælder fik landets første stjerne i 1983 og har altså lige indtil nu formået at beholde sin Michelin-stjerne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.