Skolevæsen

Thomas var bedst

Nordjyde blev firer i konkurrence, der var forsmag på kommende svendeprøve

Danmarks bedste landbrugsmaskinmekanikerlæring. Det kan Thomas Bak Sørensen kalde sig efter to dages konkurrence på Erhvervsskolerne Aars. Foto: Martél Andersen.

Danmarks bedste landbrugsmaskinmekanikerlæring. Det kan Thomas Bak Sørensen kalde sig efter to dages konkurrence på Erhvervsskolerne Aars. Foto: Martél Andersen.

AARS:Thomas Bak Sørensen er dygtig til sit fag, så dygtig, at han nu kan kalde sig Danmarks bedste landbrugs- maskinmekanikerlærling.

Titlen vandt han søndag eftermiddag efter to dagens intensiv konkurrence med tre andre lærlinge.

Det foregik på Erhvervsskolerne Aars, hvor lærlingen fra Thorsø i Midtjylland sammen med sine konkurrenter gennemførte fire omfattende opgaver.

De fire finalister var udvalgt blandt de dygtigste elever på landbrugsmaskinuddannelsen på Erhvervsskolerne Aars af en jury. Skolen er den eneste i Danmark med uddannelsen.

Alle fire er i gang med det sidste af de fire år, og Thomas Bak Sørensen står over for sin svendeprøve:

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad for titlen, og er også rigtig glad for den oplevelse, det har været at deltage. Samtidigt har jeg fået en virkelig god forberedelse på svendeprøven og en forsmag på, hvordan jeg reagerer under pres, sagde han efter kåringen.

Faglærer Carsten Sørensen var tilsynsførende på konkurrencerne, og han var imponeret af de fire finalisters indsats:

- Det er fagligt rigtig højt niveau, de har leveret, især set i forhold til, hvor langt de er i uddannelsen, og jeg må indrømme, jeg er meget imponeret.

At Thomas Bak Sørensen endte øverst på resultatlisten, var fortjent, mente Carsten Jørgensen:

- Han var gennem alle opgaverne rolig, velovervejet, struktureret og grundig. Konkurrencen var tæt, men Thomas viste en sikkerhed, der lå lige en tand højere end de tre øvrige deltagere.

Den nordjyske deltager Mikkel Christiansen blev nummer fire.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst