Danmark

Thomas Vinterberg jagter Nordisk Råds Filmpris 2013

Instruktøren Thomas Vinterberg er igen kandidat til at vinde Nordisk Råds Filmpris. Denne gang med "Jagten".

Thomas Vinterberg jagter Nordisk Råds Filmpris 2013

Med dette års nominering til Nordisk Råds Filmpris har Thomas Vinterberg mulighed for at gentage succesen fra 2010, da filmen "Submarino" modtog den fornemme pris.

Thomas Vinterbergs film "Jagten" er dog i hård konkurrence med fire andre enestående nye film fra Finland, Island, Norge og Sverige om prisen.

Men ifølge den danske jury, der har indstillet filmen, er Thomas Vinterberg med "Jagten" dér, hvor han er bedst - i en fortælling der formår at være et kulørt melodrama og samtidig tage fat i svære emner, så alle må filosofere med.

- Man føler sig både godt underholdt af det effektive manuskript og Mads Mikkelsens nuancerede præstation som "den jagede", og man holder aldrig op med at diskutere filmen med sig selv, mener juryen.

Filmen er udvalgt blandt de danske film, som har haft biografpremiere i perioden 1. september 2012 til 31. august 2013.

Siden "Jagtens" verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes, hvor Mads Mikkelsen vandt prisen for "bedste mandlige skuespiller", har både anmelderne og publikum taget filmen til sig.

Med mere end 670.000 solgte billetter i Danmark og en tilsvarende stor international opmærksomhed har filmen for længst skrevet sig ind i den danske filmhistorie som en af de film, der greb og bjergtog flest mulige danskere på kortest tid.

Nordisk Råds Filmpris på 350.000 kroner bliver givet til en film, der udmærker sig ved at være forankret i den nordiske kultur og være af høj kunstnerisk kvalitet.

Den skal derudover udmærke sig i kraft af sin originalitet og formå at forædle filmkunstens mange elementer i et overbevisende og integreret værk.

Sidste år løb den svenske film "Play" med titlen som Nordens bedste film. Den danske film i 2012, der var med i opløbet, var " En Kongelig Affære".

Vinderen af Nordisk Råds Filmpris 2013 offentliggøres 30. oktober.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst