Thorbjørn Olesen ender som toer i Mauritius

Danskeren tabte omspil i comeback

Thorbjørn Olesen fik en andenplads i Malaysia efter et spændende omspil. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Thorbjørn Olesen fik en andenplads i Malaysia efter et spændende omspil. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

DOMAINE DE BEL OMBRE: Thorbjørn Olesen var søndag tæt på at sikre sig sin tredje sejr på European Tour ved AfrAsia Bank Mauritius Open.

Den 25-årige danske golfstjerne måtte dog nøjes med en andenplads, da han tabte i omspil til sydafrikanske George Coetzee.

Topresultatet var ganske uventet, da det var Olesens første turnering i tre måneder, efter at han har siddet ude på grund af en operation i hånden.

Inden søndagens sidste runde lå Olesen på en delt andenplads efter en flot uge, hvor han var med helt fremme hele vejen igennem.

Thorbjørn Olesen begyndte sågar med en banerekord på torsdagens første runde, og danskeren var også i spidsen efter anden runde.

På de sidste 18 huller skulle Thorbjørn Olesen kun hente et slag på Coetzee for at sikre sig turneringssejren, men danskeren kom skidt fra start.

Akkurat som på de første tre runder lavede Thorbjørn Olesen en bogey på første hul.

Danskeren fik dog rettet op på den misser hurtigt og havde midtvejs lavet fire birdies.

Thorbjørn Olesen var et slag efter Coetzee, da danskeren gik ud på hul 17. Olesen gjorde sit med en birdie, og da Coetzee i bolden bagved samtidig lavede en bogey på hul 16, blev der vendt op og ned på stillingen mellem de to.

På sidste hul lavede Thorbjørn Olesen par, hvilket tvang Coetzee til at lave en birdie for at komme i omspil.

Det var netop på hul 18, at Olesen skulle forsøge at slå Coetzee i omspil. Sydafrikaneren var tæt på en eagle første gang, men det endte med en birdie til begge spillere.

De to spillere måtte igen gå tilbage til tee-stedet på hul 18, og endnu en gang lykkedes det George Coetzee at lave en birdie. Det kunne Thorbjørn Olesen ikke matche, og så gik sejren til sydafrikaneren.

Mens Thorbjørn Olesen leverede et topresultat, klarede ingen af turneringens øvrige tre danskere, Thomas Bjørn, Søren Hansen og Lasse Jensen, cuttet til weekendens finalerunder.

Undervejs i turneringen blev der også skrevet historie, da spanieren Javier Colomo på anden runde blev den første spiller nogensinde på European Tour, der lavede en hole-in-one på et par 4-hul.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.