Thorbjørn Olesen er sikker på Ryder Cup-plads

Ryder Cup-holdet kommer også til at inkludere Thorbjørn Olesen, som søndag kvalificerede sig til holdet.

Ritzau
Thorbjørn Olesen kan glæde sig over, at han for første gang skal være med på det europæiske Ryder Cup-hold. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Golf 2. september 2018 16:18 - Opdateret 2. september 2018 21:05

Mange danske golffans fik en ekstra god nyhed søndag.

Thorbjørn Olesen er kvalificeret til det europæiske Ryder Cup-hold, efter at rivalen Matthew Fitzpatrick søndag ikke formåede at vinde Made in Denmark.

Thorbjørn Olesen har været tæt på en plads under hele turneringen i Silkeborg, men det er først søndag, at pladsen endegyldigt er blevet sikret.

Danmarks bedste golfspiller sluttede søndagens runde med en stabil præstation i fire slag under banens par, og samlet endte danskeren 11 slag under par.

Samlet blev Thorbjørn Olesen delt nummer 20 i turneringen.

Kun Matthew Fitzpatrick kunne søndag true Olesen i kampen om den ottende og sidste plads på Ryder Cup-holdet via den såkaldte World Points List.

Matthew Fitzpatrick skulle vinde Made in Denmark, og det kom ikke til at ske, selv om englænderen endte i 16 slag under banens par og var tæt på de førende.

Vinder af turneringen blev englænderen Matthew Wallace, som vandt efter et dramatisk omspil med tre andre spillere.

Også Eddie Pepperell var på et tidspunkt en trussel for Thorbjørn Olesen, hvis englænderen vandt Made in Denmark, men det var aldrig tæt på at ske.

Thomas Bjørn er kaptajn for det europæiske Ryder Cup-hold. Thomas Bjørn har ligesom Søren Hansen deltaget ved Ryder Cup.

Dermed bliver Thorbjørn Olesen den tredje dansker i historien til at repræsentere Europa ved Ryder Cup.

Thomas Bjørn uddeler onsdag eftermiddag fire wildcards til Ryder Cup-holdet. Fitzpatrick har stadig muligheden for at få et af dem.

Ryder Cup spilles i Frankrig fra 28. til 30. september.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...