EMNER

Thorning 1. maj: Jorden kalder Enhedslisten og Venstre

Både venstre- og højrefløjen får stryg i statsministeren tale, hvor hun også forsvarer vækstplanen

Statsminister Helle Thorning-Schmidt holder dagens første 1. Maj tale i Østerbrohuset i København. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2013)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt holder dagens første 1. Maj tale i Østerbrohuset i København. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2013)

HELE LANDET: Det kan godt være en lidt ensom oplevelse at være regering, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i sin 1. maj-tale, hvor hun blandt andet forsvarer vækstpakken, der har fået masser af kritik i det røde bagland.

- Jorden kalder, siger statsministeren og henviser til de mange opgaver, regeringen skal løfte.

Enhedslisten har især været ude med riven over for regeringens vækstplan, der betyder en lavere selskabsskat.

Men statsministeren giver igen mod ”andre på den politiske scene, der diskuterer hvordan og på hvilket tidspunkt i valgperioden, man skal gennemføre revolutionen”.

- På den yderste venstrefløj er svaret, at mens man venter på revolutionen, så skal man bare bruge nogle flere penge. Offentlige penge forstås, siger Thorning i sin tale.

Hun sender også en bredside mod Venstre, der har indrykket store annoncer om, hvor mange arbejdspladser partiet skaffede under VK-regeringen.

- De glemmer derimod blot at fortælle, at de i 00’erne var mere optagede af, at det så rigtigt ud end at gøre det rigtige. Det rigtige for Danmark, lyder det fra statsministeren.

Hun tilføjer, at regeringen i aftalerne indgået med de borgerlige har gjort op med blokpolitikken:

- Kan I huske, at når Pia Kjærsgaard sagde hop, så hoppede den borgerlige regering? Det er slut.

I talen forsvarer hun også regeringens indgreb i skolekonflikten og varsler den kommende folkeskolereform, der skal ske til gavn for de børn, der har svært ved at følge med i skolen, siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.