Thorning 1. maj: Jorden kalder Enhedslisten og Venstre

Både venstre- og højrefløjen får stryg i statsministeren tale, hvor hun også forsvarer vækstplanen.

Thorning 1. maj: Jorden kalder Enhedslisten og Venstre

Det kan godt være en lidt ensom oplevelse at være regering, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i sin 1. maj-tale, hvor hun blandt andet forsvarer vækstpakken, der har fået masser af kritik i det røde bagland.

- Jorden kalder, siger statsministeren og henviser til de mange opgaver, regeringen skal løfte.

- Vi har en opgave at løfte. Vi har et ansvar over for dem, som kommer efter os, fortsætter hun og siger, at det passer hende fint, at det kan være ensomt på toppen: For hun er overbevist om, at hun gør det rigtige for Danmark.

Især Enhedslisten har været ude med riven over for vækstplanen, der blandt andet betyder en lavere selskabsskat.

Men statsministeren giver igen mod "andre på den politiske scene, der diskuterer hvordan og på hvilket tidspunkt i valgperioden, man skal gennemføre revolutionen".

- På den yderste venstrefløj er svaret, at mens man venter på revolutionen, så skal man bare bruge nogle flere penge. Offentlige penge forstås, siger Thorning i sin tale.

Hun sender også en bredside mod Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, for at kalde vækstplanen "en fin lille plan". Samtidig har partiet indrykket store annoncer om, hvor mange arbejdspladser partiet skaffede under VK-regeringen.

- De glemmer derimod blot at fortælle, at de i 00'erne var mere optaget af, at det så rigtigt ud end at gøre det rigtige, lyder det fra statsministeren.

- Mon ikke Løkke snart skulle fremlægge sin egen plan? Så kan vi jo selv afgøre, hvad der er stort og småt i Løkkes verden, siger hun.

Med aftalerne, der er indgået med de borgerlige, har regeringen gjort op med blokpolitikken, siger hun.

- Kan I huske, at når Pia Kjærsgaard sagde hop, så hoppede den borgerlige regering? Det er slut.

I talen forsvarer hun også regeringens indgreb i skolekonflikten og varsler den kommende folkeskolereform, der skal være til gavn for de børn, der har svært ved at følge med i skolen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.