Thorning: Corydon har mange kasketter

Statsministeren kan godt forstå, hvis folk er forvirrede over regeringens rolle i skolekonflikten.

Thorning: Corydon har mange kasketter

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kan godt forstå, hvis der skulle sidde en dansker eller to derude, der har svært ved at gennemskue regeringens og særlig finansminister Bjarne Corydons (S) rolle i konflikten mellem lærerne og kommunerne.

- Sagens kerne er, at finansministeren dybest set har mange forskellige kasketter. Han er arbejdsgiver og derfor også en del af dem, der lockouter, siger statsministeren og fortsætter:

- Men han er også del af regeringen, som er ansvarlig for at have en folkeskole, hvor børnene lærer mere.

- Jeg kan godt forstå, hvis det er svært at forstå de forskellige kasketter. Men det er nu en gang sådan, det er, i det danske system, siger Helle Thorning-Schmidt og fortsætter:

- Finansministeren er også arbejdsgiver og bliver på den måde rullet ind i en lockout. Men det kan ikke gøres så meget anderledes.

Konflikten har fra tirsdag lammet den danske folkeskole, fordi kommunerne har lockoutet lærerne.

Bjarne Corydon er som repræsentant for staten involveret i konflikten, fordi han er arbejdsgiver for flere tusinde lærere på efterskoler, friskoler og voksenuddannelser, som også er blevet lockoutet.

Corydon er samtidig en af arkitekterne bag regeringens ønske om at reformere folkeskolen, der betyder, at de kommunalt ansatte lærere skal undervise mere.

Da formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, i sidste uge sendte et brev til Finansministeriet med forslag om, at den varslede lockout udskydes, lød det fra Bjarne Corydon:

- Det seneste kreative indslag er desværre bare et nyt forsøg på at trække tiden ud og flytte fokus væk fra det, forhandlingerne burde handle om - at gøre op med nogle utidssvarende privilegier, der udgør en afgørende barriere for at give vores børn og unge den bedst mulige uddannelse, sagde Bjarne Corydon i en pressemeddelelse.

Statsministeren betegner sin finansministers mangfoldige hovedbeklædninger som helt "naturlig".

- Det er naturligt, at man både lægger et udspil frem om at gøre folkeskolen bedre, og at finansministeren også optræder som arbejdsgiver. Staten er en del af det her, og det er også derfor, at man har spillet med fuldstændig åbne kort.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.