Udland

Thorning efter EU-møde: Jeg er ikke kandidat

EU skal tale om sine prioriteter, før man vælger, hvem der skal føre dem ud i livet, siger statsministeren.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes EU-kolleger har over en uformel middag tirsdag aften i Bruxelles givet hinanden håndslag på, at tiden endnu ikke er nået til at tale højt om navne på, hvem der kan blive den næste formand for EU-Kommissionen.

Men selv om flere europæiske medier bliver ved med at nævne Thorning som en oplagt kandidat, forsikrer statsministeren endnu en gang om, at det ikke er aktuelt.

- Jeg er statsminister i Danmark. Og det vil jeg rigtig gerne blive ved med at være.

- Jeg har sagt det rigtig mange gange: Jeg er ikke kandidat, siger Thorning på et pressemøde efter mødets afslutning.

Stats- og regeringscheferne har i første omgang givet EU-præsident Herman Van Rompuy mandat til at indlede konsultationer med medlemmerne og de politiske grupper i det nyvalgte europaparlament.

Men de er også enige om, at det lige nu - og ikke mindst i kølvandet på europaparlamentsvalget - er vigtigst at finde fælles fodslag om, hvad det er, EU skal beskæftige sig med.

- Det er vigtigere at gøre det rigtigt end at gøre det hurtigt. Det handler ikke kun om, hvem vi udnævner, men også om, hvad vi gør sammen.

- Nu skal vi finde ud af, hvad der er Europas vigtigste opgaver de næste år. Det skal også være en del af samtalerne med det nye europaparlament.

- Vi skal snakke om EU's prioriteter, før man begynder at snakke om, hvem der skal gennemføre de prioriteter, siger statsministeren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.