Thorning: Elevernes afgangsprøver udskydes

Skoleelevernes skriftlige afgangsprøver udskydes som følge af lockouten. De mundtlige afholdes planmæssigt.

Thorning: Elevernes afgangsprøver udskydes

Elevernes skriftlige afgangsprøver udskydes til midt i maj, mens de mundtlige prøver afholdes som planlagt, siger statsministeren på et pressemøde torsdag formiddag.

- Normalt ville de skriftlige prøver skulle begynde om præcis en uge. Men, som vi ser det, vil det give eleverne for kort tid til at indstille sig på de kommende afgangsprøver. Også selvom målet er, at de er tilbage i skolen på mandag, siger Helle Thorning-Schmidt (S).

- Derfor udskyder vi de skriftlige afgangsprøver for 9. og 10. klasserne, så de bliver afholdt fra den 13. til den 23. maj. De mundtlige prøver vil blive afholdt som planlagt fra den 3. til 26. juni.

Statsministeren understreger, at det er afgørende for regeringen, at landets 9. og 10. klasser kan gennemføre afgangsprøverne på en forsvarlig måde.

- Det er meget vigtigt for regeringen, at elever kan komme til afgangsprøver og få afsluttet folkeskolen på en ordentligt måde. Det sikrer vi nu, siger hun.

Ifølge børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) giver det eleverne god mulighed for at forberede sig til deres prøver.

- Det betyder også, at skolerne får tid til at gennemføre den erstatningsundervisning, eleverne skal have.

- Man kan selvfølgelig altid sige, at det havde været dejligt, hvis der havde været endnu længere tid til at kunne forberede sig til prøverne, men det her betyder dog, at eleverne vil have syv skoledage til at kunne forberede sig, siger ministeren.

Netop hensynet til børnene er det afgørende for er regeringsindgreb nu, lyder det fra statsministeren:

- 800.000 børn og unge er ramt af det her. Vi ser intet tegn på, at en aftaleløsning kan være på vej, derfor er det det rigtige tidspunkt at stoppe en konflikt, siger Thorning.

Indgrebet ventes hastebehandlet i folketinget, så eleverne kan vende tilbage i skole på mandag efter en lockout af folkeskolelærerne i fire uger.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.