Thorning er klar til at sænke selskabsskatten igen

Regeringens vækstplan har fået hug, men statsministeren har ikke principielt noget imod flere skattelettelser.

Thorning er klar til at sænke selskabsskatten igen

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil sætte selskabsskatten yderligere ned, hvis landene omkring os gør det. Det skriver DR Nyheder.

Regeringen har fået voldsom kritik fra store dele af det socialdemokratiske bagland for at sænke selskabsskatten fra 25 til 22 procent som en del af vækstplanen.

Indtil for få måneder siden talte en stribe fremtrædende socialdemokrater som for eksempel finansminister Bjarne Corydon åbent imod lavere selskabsskat - men da blandt andet Sverige sænkede skatten, ændrede Socialdemokraterne holdning.

- Virkeligheden er, at landene omkring os sænker selskabsskatten. Vi kan ikke stå her og sige, at af ideologiske årsager kan vi ikke gå længere ned.

- Det kan vi ikke være bekendt af hensyn til de mennesker, der gerne vi have et arbejde, siger Helle Thorning-Schmidt, som tirsdag aften var gæst hos Clement på DR1.

Storbritannien meddelte for nylig, at man vil sænke den britiske selskabsskat til 20 procent, og statsministeren ville over for Clement ikke afvise, at Danmark kan blive nødt til at følge efter:

- Det er meget svært. Som vi har set i de her vækstplaner, så er det meget dyrt, men jeg har ikke noget principielt imod at sænke selskabsskatten, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun mener, at det er risikabelt ikke at følge med nabolandene:

- Det er et stort gamble at sige: "Det kan godt være, at der er et stort kapløb om at få lavere selskabsskat, men vi ønsker ikke at deltage i det kapløb. Vi har det fint med at ligge i den høje ende blandt dem, vi er naboer til".

- Det ville være et meget stort gamble, og det vil jeg ikke være med til, siger statsministeren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.