Thorning er langt bagud før nyt folketingsår

I ny måling vil vælgerne give Lars Løkke Rasmussen og blå blok 100 mandater, mens Thorning kun kan mønstre 75.

Thorning er langt bagud før nyt folketingsår

Da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for et år siden holdt sin første åbningstale i Folketinget, var det med meningsmålinger, der gav hende 24,2 procent af stemmerne.

Tirsdag starter et nyt folketingsår, hvor Helle Thorning-Schmidt igen skal på talerstolen, mens dronning Margrethe og den kongelige familie hører på.

Denne gang går Thorning og resten af regeringen dog ind til det nye folketingsår med væsentligt dårligere meningsmålinger, som afspejler 12 måneder med anklager om løftebrud og flere store reformer, som har fået ros af økonomerne, men kritik af de røde vælgere.

I en ny måling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau, står Socialdemokraterne til 18,8 procent af stemmerne. Til sammenligning får Venstre 32,9 procent.

Regeringen kan heller ikke finde megen trøst, når man ser på mandatfordelingen. Hvis der var valg i morgen, ville Lars Løkke Rasmussen og blå blok nemlig kunne mønstre hele 100 mandater mod Helle Thorning-Schmidt og rød bloks 75.

Dermed ville danskerne igen gøre Lars Løkke Rasmussen til statsminister efter det første år med S-R-SF-regeringen ved magten.

Igennem de seneste måneder har det billede været nogenlunde stabilt. Få vælgere bevæger sig mellem blokkene. Til gengæld rykker vælgerne lidt rundt mellem partierne i de to blokke.

I rød blok går De Radikale tilbage til 7,8 procent af stemmerne mod 10,4 procent forud for Folketingets åbning sidste år.

SF - som lige nu er midt i en tæt valgkamp om, hvem der skal være partiets næste formand - står til 7,1 procent af stemmerne mod 8,9 procent for et år siden.

Enhedslisten, som har vundet mange stemmer på at angribe regeringen for løftebrud og for halveringen af dagpengeperioden står til 9,3 procent af stemmerne i dag mod 6,3 procent for et år siden.

I blå blok står Dansk Folkeparti med den nyvalgte formand, Kristian Thulesen Dahl, i spidsen til at få 13,9 procent af stemmerne mod 11,8 procent sidste år, hvor Pia Kjærsgaard stod i spidsen for partiet.

For et år siden var De Konservative helt nede på 3,3 procent af stemmerne i Voxmeters måling. I dag kan Lars Barfoed (K) mønstre 4,3 procent af stemmerne, mens Liberal Alliance står til 5,4 procent i dag mod 4,4 procent ved målingen sidste år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden