Thorning flytter fast pressemøde til chokoladefabrik

På dagen hvor Thorning skal mødes med en kritisk S-gruppe, er det ugentlige pressemøde afløst af besøg på Toms

Thorning flytter fast pressemøde til chokoladefabrik

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) holder normalt et ugentlig pressemøde tirsdag formiddag, hvor pressen har mulighed for at stille spørgsmål.

Men i morgen går pressefolkene forgæves, hvis de møder op i Spejlsalen. Statsministeren har nemlig valgt at besøge chokoladefabrikken Toms fra klokken 11:00-12:30 - præcist samme tidsrum som Thornings ugentlige pressemøde.

I Statsministeriet afviser man, at beslutningen om ikke at holde tirsdagspressemødet skyldes et ønske om at begrænse pressens mulighed for at stille spørgsmål om krisen hos Socialdemokraterne.

Pressen vil fortsat kunne stille spørgsmål, hvis de møder op til rundvisningen på Toms, lyder det.

Statsministeriet afviser også, at beslutningen om at droppe tirsdagspressemødet hænger sammen med, at Helle Thorning-Schmidt senere tirsdag ekstraordinært skal mødes i Statsministeriet med den socialdemokratiske folketingsgruppe.

Normalt holder Socialdemokraterne gruppemøderne i deres gruppeværelse på Christiansborg, men tirsdag er mødet flyttet til om eftermiddagen og foregår i stedet i Statsministeriets spejlsal.

Mødet er på forhånd blevet omtalt som et krisemøde i medierne, efter at Ekstra Bladet fredag på baggrund af anonyme kilder i den socialdemokratiske folketingsgruppe og blandt S-ministrene beskrev, at der er oprørstendenser i den socialdemokratiske folketingsgruppe.

Her skulle flere medlemmer have kritiseret Helle Thorning-Schmidt og Bjarne Corydons ledelsesstil. Det sker på et tidspunkt, hvor Socialdemokraterne kæmper med de værste meningsmålinger siden folketingsvalget.

Ifølge Ritzaus oplysninger er gruppemødet tirsdag med åben dagsorden, og dermed vil gruppemedlemmerne kunne lufte deres frustration over, at de ikke føler sig inddraget og lyttet til af statsministeren.

En kritik, der dog ikke er belæg for, mener man i Thornings lejr. Her henviser man til, at gruppemødet tirsdag i sig selv er et udtryk for, at Thorning lytter til gruppen i en situation, hvor alle erkender målingerne er dårlige.

Til gengæld vil Thorning formentlig opfordre sine gruppemedlemmer til også at huske på de resultater, som regeringen har opnået, siden man trådte til.

Kritikken kommer på et tidspunkt, hvor Socialdemokraterne kæmper med nogle af de dårligste meningsmålinger siden valget - og blandt andet har kunnet konstatere, at Dansk Folkeparti meget opsigtvækkende i enkelte målinger er større end det gamle arbejderparti.

I sidste uge betegnede den politiske iagttager Rasmus Jønsson statsministerens ugentlige pressemøde som "en slags bjørne-skydning i Tivoli, hvor journalisterne skyder løs med dårlige sager, og statsministeren gang på gang optræder mere reaktivt end proaktivt".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.