Thorning: FN kan regne med Danmark i Centralafrika

FN kan regne med Danmark, hvis der er behov for en indsats i Den centralafrikanske Republik, siger Thorning.

FN kan regne med Danmark, hvis det internationale samfund beslutter sig for at skride til handling over for de voldsomme kampe i Den Centralafrikanske Republik.

Det fastslår statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) torsdag.

Volden i den fattige republik er eskaleret, siden de primært muslimske Seleka-oprørere i marts sidste år tog magten i et statskup, der fjernede præsident Francois Bozize.

Mere end halvdelen af landets 4,6 millioner indbyggere har brug for hjælp. Næsten en million mennesker er flygtet fra deres hjem, og FN har advaret om, at situationen kan udvikle sig til et folkedrab.

- Regeringen er meget optaget af Den Centralafrikanske Republik. Det, vi ser dernede, er meget, meget alvorligt. Vi ser næsten en million mennesker, som er på flugt, og derfor er der flere og flere, som overvejer, hvad der kan gøres fra det internationale samfunds side, siger Thorning.

- Jeg tror ikke, man på nuværende tidspunkt kan sige præcist, hvad der skal gøres. Der er også en del resolutioner og mandater, så man allerede nu kan gøre noget i Den Centralafrikanske Republik, fastslår hun.

- Men vi tager situationen meget alvorligt, og FN ved godt, at de kan regne med Danmark, hvis der bliver behov for noget i Den Centralafrikanske Republik, siger hun.

Republikken har kæmpet med vold og politisk ustabilitet, siden landet blev selvstændigt fra Frankrig i 1960.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.