Thorning går under jorden i Sydafrika

Statsministeren tager 1200 meter ned under jorden i Sydafrika for at se på en platinmine med et dansk islæt.

Thorning går under jorden i Sydafrika

Der var trangt i elevatoren, da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) iført gul kedeldragt, hvid hjelm og sorte sikkerhedsstøvler tirsdag tog turen 1200 meter ned under jordoverfladen.

Men statsministeren var ikke det eneste danske islæt i Impala platinminen, der ligger 20 kilometer uden for den sydafrikanske by Rustenburg.

Det er nemlig den danske virksomhed FL Smidth, der har leveret både den elevator, der fører ned i mineskakten, og andre elementer i platinminen. Og det var årsagen til, at Thorning havde lagt vejen forbi under sit officielle besøg i Sydafrika

- Det, der er interessant, er, at hvis danske virksomheder gør det godt i for eksempel en mine i Sydafrika, så kan det også skabe arbejdspladser derhjemme. Og det er det, jeg er nede for at se på, siger Thorning.

Sydafrika står for 75 procent af verdens platinproduktion, og FL Smidth har gennem en årrække etableret sig i minebranchen i Sydafrika. Både inden for udvinding af platin, men også når det gælder jagten på andre kostbare metaller i undergrunden.

Med en årlig omsætning på fire milliarder rand i Sydafrika, hvilket svarer til cirka 2,8 milliarder kroner, er FL Smidth en af de danske virksomheder, der har det største engagement i Sydafrika.

Efter en rundvisning i platinminen kom Thorning op til overfladen igen, hvor hun vil fortsætte sit officielle Afrika-besøg i Tanzania.

Dermed vil fokus også skifte fra danske erhvervsinteresser til dansk udviklingsbistand.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.