Thorning håber afgangselever indhenter det tabte

Statsministeren håber, at 9. og 10. klasseeleverne får indhentet det tabte efter knap fire ugers lockout.

Thorning håber afgangselever indhenter det tabte

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) håber, at landets afgangselever klarer sig tilfredsstillende igennem sommerens afgangsprøver, selvom lockouten er gået ud over deres forberedelsestid.

Det siger hun, efter at et bredt flertal i Folketinget fredag eftermiddag har vedtaget et lovindgreb i lærerkonflikten og sat en stopper for den knap fire uger lange lockout af lærerne.

- Jeg håber, at det, at vi har udskudt de skriftlige prøver, vil betyde, at de får tid til at få det sidste med og få repeteret tingene, inden de skal op til deres skriftlige eksamener. De mundtlige eksamener er jo ikke flyttet, men ligger først i juni, siger hun til flere medier.

9. og 10. klasserne skulle egentlig have påbegyndt de skriftlige prøver i næste uge, men regeringen har besluttet at udskyde prøverne til midt i maj.

- Mit håb er, at selvom det her er lockoutgenerationen, som ikke har fået en normal afslutning på deres 9. og 10. klasse, at de alligevel kommer efter det, siger statsministeren.

Lovindgrebet, der er blevet hastebehandlet i folketingssalen torsdag og fredag, betyder, at elever og lærere kan vende tilbage til en normal hverdag på mandag.

Helle Thorning-Schmidt glæder sig over, at der nu er sat en stopper for den lange konflikt:

- Det tror jeg også, at der er rigtig mange, både børn og forældre, der er rigtig glade for.

Indgrebet har dog været genstand for heftig kritik fra flere parter, der ser det som en alvorlig trussel mod den danske model, hvor arbejdsmarkedets parter forhandler overenskomster på plads uden politisk indblanding.

Men også regeringen havde helst set en løsning uden indgreb, siger Thorning:

- Det er en alvorlig sag at lave et lovindgreb, fordi vi tror på den danske model. Og vi havde håbet på, at parterne havde fundet en løsning ved forhandlingsbordet. Men vi er også nødt til at tage hensyn til helheden.

Hun henviser blandt andet til de 875.000 elever og kursister, som ikke har været i skole siden før påske.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.