Danmark

Thorning hylder Emmelies sejr: Hvor er det stort

Også Venstres formand ønsker Emmelie de Forest tillykke med grand prix-sejren på Facebook.

Thorning hylder Emmelies sejr: Hvor er det stort

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er blandt de mange, der ønsker Emmelie de Forest tillykke med sejren i det europæiske melodi grand prix på Facebook og Twitter.

- Tillykke, Emmelie. Hvor er det stort. Vi glæder os til at holde Melodi Grand Prix i Danmark næste år, skriver statsministeren på Facebook.

Også Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har trods en rejse til Grønland opdaget, at Danmark for tredje gang i grand prix-historien er løbet med sejren.

- Så er nyheden også nået her til Grønland, hvor jeg er midt i et foredrag på Hotel Hans Egede: Emmelie har vundet Eurovision Song Contest 2013 for Danmark. STORT tillykke til hende og os alle sammen!, skriver han på Facebook.

I det hele taget vækker sejren glæde i hele det politiske landskab. Den radikale leder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, jubler ligeledes over sejren.

- No teardrops! Til lykke, til lykke, til lykke! Du er fantastisk! Tak og tillykke... Også til hele holdet! Tak for indsatsen, sikke en sejr til jer og Danmark, skriver hun på sin Twitter-profil.

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen erklærer sig for stor grand prix-fan:

- Fantastisk!! Og ja, jeg ELSKER grand prix:) Tillykke seje Emmelie!, skriver hun på Facebook, mens den Konservative leder Lars Barfoed kalder sejren "suveræn".

- Stort tillykke til Emilie for en suveræn sejr til Danmark ved Melody Grand Prix!, lyder det fra ham på Facebook.

Erhvervs- og vækstministeriet og SF-leder Annette Vilhelmsen skriver "Stort tillykke til Emmelie der sikrede Danmark sejren i Malmø" på Facebook, mens DF-formand Kristian Thulesen Dahl på Facebook både roser sangen, sceneshowet og Emmelie de Forest:

- Fantastisk Emmelie!!! Stort tillykke med sejren! En rigtig god sang, flot sceneshow og en dygtig sangerinde!!

Hos Liberal Alliance glæder Anders Samuelsen sig over, at partiet har haft en repræsentant på tilskuerpladserne til showet i Malmø.

- Tillykke DK - jeg er stensikker på jeg lige så LAs pressechef Niels TD på første række. Vi har altid folk, hvor det sker, skriver han på Facebook.

Emmelie de Forest med sangen "Only Teardrops" er den første danske vinder siden 2000, hvor Brødrene Olsen tog sejren med "Fly on the wings of love".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.