Thorning: Ingen indrømmelser til DF om velfærdsturisme

DF får ikke indrømmelse om velfærdsturisme for at støtte patentdomstol, siger statsminister efter åbningstale.

Thorning: Ingen indrømmelser til DF om velfærdsturisme

Regeringen vil ikke give indrømmelser til Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, i forbindelse med velfærdsturisme for EU-borgere, som får SU eller dagpenge, for at få partiets støtte, så EU's fælles patentdomstol ikke skal til folkeafstemning.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) efter sin åbningstale i Folketinget. Hun lover danskerne en folkeafstemning 25. maj 2014 i forbindelse med valget til EU-Parlamentet, hvis Folketinget ikke vedtager lovforslaget om patentdomstolen med 5/6 flertal.

- Dette er ikke et spørgsmål, som man skal krejle om. Det handler om, hvorvidt danske virksomheder skal have mulighed for at søge ét patent, ét sted. Det er godt for danske virksomheder. Det er godt for danske job, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun er uenig med Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, som skoser hende for ikke at hanke nok op i Enhedslisten og DF, som er imod.

- Vi har gjort alt, hvad vi kunne. Vi har lagt denne sag frem for Dansk Folkeparti. De har været til tekniske briefinger. De har kunnet stille spørgsmål. I sidste uge holdt jeg selv møde med Kristian Thulesen Dahl for at overbevise dem, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Min opfordring til DF er: Hvis den afstemning ikke er så vigtig, hvorfor går de så ikke bare ned i folketingssalen og stemmer for dette forslag. Det ville spare alle danskerne for denne folkeafstemning.

Thorning påpeger, at Folketinget tre gange før har afgivet suverænitet om patenter uden folkeafstemning.

Statsministeren oplyser, at hun ikke vil sende de danske EU-forhold om forsvar og retslige forhold til folkeafstemning samtidig.

- Dette handler om patentet og har ikke noget med de forbehold at gøre. Jeg synes, at vi skulle træffe denne beslutning i Folketinget. Det har vi gjort tidligere, siger statsministeren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.