Thorning: Intet tyder på han var en del af en celle

Statsministeren betegner angreb som terror, selvom formodet gerningsmand ikke kan knyttes til terrorceller.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt afholdte mandag eftermiddag pressemøde for den internationale presse i Statsministeriet. Foto: Stine Bidstrup/POLFOTO

Statsminister Helle Thorning-Schmidt afholdte mandag eftermiddag pressemøde for den internationale presse i Statsministeriet. Foto: Stine Bidstrup/POLFOTO

Den foreløbige efterforskning af weekendens skudangreb mod et debatmøde og en synagoge i København tyder ikke på, at den formodede gerningsmand har været en del af terrorcelle.

Det oplyser statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på et internationalt pressemøde mandag eftermiddag.

- Jeg vil gøre det helt klart, at vi på nuværende tidspunkt ikke har nogen indikation af, at han var en del af en celle, lyder meddelelsen fra statsministeren.

Hun tøver imidlertid ikke med at betragte weekendens hændelser som et terrorangreb.

- Danmark blev ramt af terrorisme, konstaterer statsministeren i sin indledende erklæring på pressemødet.

Adspurgt, hvorfor regeringslederen drager denne konklusion, medgiver Helle Thorning-Schmidt, at oplysningerne om den formodede gerningsmands motiver fortsat er sparsomme.

- Vi har meget få detaljer om, hvad den her person tænke, og hvad hans motiver var, konstaterer statsministeren, som dog påpeger:

- Men bedømt på, hvad han gjorde, så efterforsker vi det her som et terrorangreb, fordi han angreb et åbent debatmøde og en jødisk synagoge. Derfor betragter vi det her som et terrorangreb.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.