Thorning: Jeg blev fejlinformeret om terror

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fik først for nylig at vide, at hun fejlinformerede om terrorangreb.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt, d. 15, februar i år ved den jødiske synagoge i Krystalgade, hvor en gerningsmand dræbte en vagt og sårede to betjente. Foto: Jens Dresling/POLFOTO/arkiv

Statsminister Helle Thorning-Schmidt, d. 15, februar i år ved den jødiske synagoge i Krystalgade, hvor en gerningsmand dræbte en vagt og sårede to betjente. Foto: Jens Dresling/POLFOTO/arkiv

Statsministeren Helle Thorning-Schmidt (S) erkender, at hun gav forkerte oplysninger om terrorangrebet 14. februar på et internationalt pressemøde to dage senere.

Her fastslog hun, at politiet straks skærpede sikkerheden ved den jødiske synagoge i København efter Omar Abdel Hamid el-Husseins terrorangreb mod et møde i Krudttønden.

Det siger statsministeren til TV2 News.

- Jeg gengiver jo bare de oplysninger, jeg havde fået efter terrorangrebet. Hvorfor skulle jeg gøre andet? Men det vigtige i denne sag er, at der nu er lavet en stor redegørelse om hele forløbet, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Der er erkendt nogle områder, vi kan lære af - blandt andet, at man skal være hurtigere ved synagogen. Det allervigtigste er, at politiet var ved synagogen, da gerningsmanden var der.

Politiet kom - ifølge politiets redegørelse til regeringen - først til synagogen fire timer efter skudvekslingen ved Krudttønden, hvor en mand blev dræbt og flere politibetjente blev såret. Thorning vil ikke uddybe, hvem der orienterede hende.

- Jeg vil ikke gå nærmere ind i det. Men det er klart, at når jeg går til et pressemøde, så forbereder jeg mig selvfølgelig og får oplysninger fra folk, som kender mere til det, end jeg gør, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Jeg gengiver bare det billede, som jeg havde fået i dagene efter angrebet.

Statsministeren understreger, at der skal være mere sikkerhed ved jødiske institutioner som en konsekvens af redegørelsen.

- Det er også derfor, at regeringen har afsat penge til det, siger Helle Thorning-Schmidt.

Thorning fik "for ganske nylig" at vide, at sikkerheden først senere blev skærpet ved synagogen. Hun vil ikke kommentere, om PET-chef Jens Madsen blev fyret på grund af sagen.

- Jeg har ingen kommentarer til ansættelser i Justitsministeriet, siger statsministeren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.