Udland

Thorning kan file på dansk rabatkrav

Det danske rabatkrav til EU lyder på 1,1 milliarder kroner, når Thorning snakker med kollegerne i EU.

Thorning kan file på dansk rabatkrav

Over de sidste mange måneder har statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) gentaget sig selv utallige gange i danske medier: Danmark skal have en rabat på en milliard kroner på det beløb, der bliver indbetalt til EU hvert år.

Men over for de 26 andre EU-lande og EU-præsident Herman Van Rompuy lyder Thornings krav på 150 millioner euro i rabat hvert år. Og det svarer til lidt over 1,1 milliard kroner.

Det betyder, at Thorning faktisk beder sine kolleger i EU om 120 millioner kroner mere om året, end det hun har lovet danskerne at få med hjem i rabat.

Over syv år - som er den længde, langtidsbudgettet spænder over - løber det rundt regnet op på cirka 840 millioner kroner.

Om det skyldes en forkærlighed for runde tal, eller om det er en velovervejet strategi, står uvist hen. Men det giver i hvert fald statsministeren rum til forhandling, når hun nu skal forsøge at få rabatten i hus.

Thorning spiser fredag ved 12-tiden frokost med sine 26 kolleger fra de andre EU-lande, efter at de har sovet - og regnet - på EU-præsident Herman Van Rompuys seneste kompromisforslag til unionens næste langtidsbudget.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.