Thorning kendte ikke til Corydons sms

Statsminister Helle Thorning-Schmidt var ikke orienteret om sin finansministers sms til SAS' kabinepersonale.

Thorning kendte ikke til Corydons sms

"Det er helt afgørende for selskabets overlevelse, at det danske personale nu følger alle andre i SAS".

Sådan lød nogle af ordene i en sms fra finansminister Bjarne Corydon (S) til formanden for de kabineansattes fagforening, Helge Thuesen, i den afgørende fase af lønforhandlingerne med flyselskabets ledelse.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) bakker onsdag op om Corydons indblanding i forhandlingerne, og hun kalder det desuden "hans pligt" at fortælle de ansatte, at SAS havde kniven for struben.

Men statsministeren kendte ikke til finansministerens sms-initiativ på forhånd, fastslår hun.

Spørgsmål: Vidste du, at Corydon ville sende en sms til personalets forhandlere?

- Jeg holder ikke øje med, hvilke sms'er finansministeren sender. Men jeg har udmærket været klar over, at finansministeren - lige som alle vi andre - har været dybt optaget af at få kommunikeret, at det her var en meget alvorlig situation, siger Helle Thorning-Schmidt.

Spørgsmål: Er der andre fra regeringen, der har sendt sms'er eller mailet til parterne under SAS-forhandlingerne?

- Det skal jeg ikke kunne sige noget om. Jeg ved ikke, hvilke sms'er der sendes, understreger statsministeren, der kalder det "rigtig godt", at Bjarne Corydon gav sit finansministerielle besyv med under forhandlingerne om kabinepersonalets løn- og ansættelsesforhold.

- Jeg synes, det var rigtig godt, at han gjorde det fuldstændig klart over for det danske kabinepersonale, hvordan tingene hang sammen, siger Helle Thorning-Schmidt og tilføjer:

- Jeg tror, det er rigtig vigtigt at forstå, at hvis der ikke havde været en aftale med alle personalegrupper, er det ikke sikkert, at vi havde haft SAS i dag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst