Thorning klandrer Hækkerup for Hackel-kritik

Regeringen er uenig i tidligere forsvarsminister Nick Hækkerups kritik af forsvaret, siger statsministeren.

Thorning klandrer Hækkerup for Hackel-kritik

Regeringen står ikke bag den kritik, som tidligere forsvarsminister Nick Hækkerup (S) har fremført om "Oberst Hackel-typer" i forsvarets ledelse.

Tværtimod klandrer statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ham for at kritisere forsvaret så hurtigt efter, at han forlod ministeriet.

- Jeg kender forsvaret temmelig godt. Jeg ved, hvilke kæmpe store opgaver vores forsvar udfører for Danmark, siger Helle Thorning-Schmidt (S) efter Socialdemokraternes kongers i Aalborg Kongres & Kultur Center.

- Alle de ord, vi har om internationalt engagement, kan vi jo kun kunnet føre ud i livet, fordi vi netop har et forsvar, som gør ordene til handling. Jeg kender et forsvar, som er utrolig effektivt, som arbejder rigtig godt med de opgaver, vi sætter det til, siger statsministeren.

Hun klandrer Nick Hækkerup for at fremføre sin kritik af forsvaret, kort efter han blev udnævnt til handels- og Europaminister.

- Jeg synes, at det er bedst at vente lidt med at evaluere. Man kan godt gøre det, når man bliver lidt ældre.

- Jeg tror, at Nick Hækkerup fremadrettet kommer til at beskæftige sig mere med handel, investering og Europa, som er et meget stort område, end med forsvarspolitikken, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun vil ikke kommentere, om hun har irettesat Nick Hækkerup eller drøftet sagen med ham søndag.

- Det har jeg selvfølgelig ingen kommentarer til. Jeg kommenterer ikke, hvilke ministre jeg har eller ikke har talt med, siger statsministeren.

Hun vil heller ikke kommentere, om Nick Hækkerup var illoyal, da han kritiserede regeringens planer om at sænke selskabsskatten.

- Jeg har ingen kommentarer til den slags diskussioner. Jeg vil bare understrege, at Nick Hækkerup er en rigtig god minister. Jeg er glad for ham og ser frem til, at han også kommer til at koncentrere sig 100 procent om handel, investering og Europa, siger hun.

- Han er en rigtig god minister, og jeg opfatter ham som 100 procent loyal, siger Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.