Thorning kun nummer tre: Kassemesteren har magten

Finansminister Bjarne Corydon var komplet ukendt for to år siden - nu er han landets mest magtfulde person.

Thorning kun nummer tre: Kassemesteren har magten

En socialdemokrat er landets mest magtfulde person ifølge den årlige analyse i Berlingske Business Magasin.

Men det er overraskende nok ikke statsmister Helle Thorning-Schmidt, der topper listen, men derimod regeringens kassemester, finansminister Bjarne Corydon.

"Triumf for Corydon - ydmygelse for Thorning", skriver magasinet om placeringerne.

- Det afspejler, at han har været driveren bag en serie vigtige reformer, og at statsminister Helle Thorning-Schmidt ikke kan klare sig uden hans støtte, mener Thomas Larsen, Berlingskes politiske kommentator.

Berlingskes magtanalyse er lavet på baggrund af 44 jurymedlemmers vurdering af, hvem der er de mest afgørende beslutningstagere.

En fjerdedel af juryen er Berlingskes egne redaktører, mens yderligere en fjerdedel er "eksperter tilknyttet Berlingske".

Det er ikke første gang, at en finansminister står øverst på listen.

I 1990'erne toppede finansminister Mogens Lykketoft (S) listen - til stor irritation, ifølge Thomas Larsen, for statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S).

- Når det alligevel er opsigtvækkende, at Bjarne Corydon i dag udpeges til landets mest indflydelsesrige, skyldes det, at han inden valget i 2011 var komplet ukendt, skriver Thomas Larsen.

De Radikales leder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, som sidste år lå på førstepladsen foran statsministeren, er nu nummer to - og dermed fortsat foran Thorning-Schmidt.

- Det er ganske enkelt ikke set før, at en regeringschef er vurderet så lavt, konstaterer Thomas Larsen.

Politisk kommentator Rasmus Jønsson ser dog ikke det store problem for Thorning.

- Magtlisten afspejler jo, at der har været stort fokus på økonomien det seneste år, og at Bjarne Corydon har siddet for bordenden ved mange reformer og aftaler, siger han og fortsætter:

- Og selvom Thorning er chefen for butikken - og derfor også helst vil fremstå som chef udadtil - så er det ingen katastrofe for hende, at hun ligger efter kassemestrene på listen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.