Thorning: Lockouten stoppes - skolerne åbner på mandag

Regeringen fremsætter lovforslag, som skal sætte en stopper for den igangværende lockout af lærerne.

Thorning: Lockouten stoppes - skolerne åbner på mandag

Regeringen vil gribe ind i den igangværende lockout af landets lærere. Det bekræfter statsministeren på et pressemøde torsdag formiddag.

Efter planen skal et regeringsindgreb hastebehandles, så landets skoleelever er tilbage på skolebænken fra på mandag.

- Vi er nået til et punkt, hvor regeringen finder, at det er nødvendigt at gribe ind, så vores børn og unge kan komme i skole igen. Målet er, at eleverne allerede på mandag er tilbage i klasselokalet, siger statsminister Helle Thorning- Schmidt (S).

Regeringen har på forhånd sikret sig opbakning fra blandt andet Venstre, så der er et politisk flertal på plads for at sætte en stopper for den fire uger lange konflikt.

- Vi forventer, at der vil være tilslutning både til en hastebehandling i Folketinget, og at der også vil være flertal bag forslaget, siger Thorning.

Regeringen og statsministeren har ellers så sent som i tirsdags afvist at blande sig i lærerkonflikten af respekt for den danske model.

Men manglende fremskridt i forhandlingerne mellem lærerne og kommunerne og udsigten til, at eksamen for afgangseleverne kunne komme i fare, har ændret situationen, mener statsministeren.

- Vi har været optaget af, at mange børn er ved at savne deres skole, og det er ved at være rigtig besværligt for familierne. Men ikke mindst har vi været optaget af at vores 9. og 10. klasser skal have mulighed for at afslutte deres folkeskole på en god og ordentlig måde, siger Thorning.

Samtidig afviser hun beskyldninger fra både Enhedslisten, Dansk Folkeparti og lærerne om, at regeringsindgrebet fra starten har været planlagt med Kommunernes Landsforening.

- Jeg synes, det er helt tydeligt, at det ikke har været et planlagt forløb.

- Da vi skønnede, at det var uholdbart for børnene, og der samtidig ikke var noget tegn på, at man kunne mødes ved forhandlingsbordet, så er det vores vurdering, at det er nu, der skal skrides ind, siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.