Thorning: Mål om europæisk finansskat er fint

Vi har diskuteret planen om en europæisk skat på finansielle transaktioner i lang tid, siger statsministeren.

Thorning: Mål om europæisk finansskat er fint

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afviser, at det er problem, at den socialdemokratiske kongres har vedtaget et mål om at få indført en europæisk skat (FTT) på finansielle transaktioner, selvom der står noget andet i regeringsgrundlaget.

Det siger hun efter, at S-kongressen i Aalborg rundede af søndag.

- Det, synes jeg, er fint. Jeg kender Socialdemokraternes holdning til det her spørgsmål, og det er noget, vi har diskuteret i rigtig lang tid. Så det er fint.

Spørgsmål: Ser du det ikke som et problem, at man har et regeringsparti, der vil noget andet end det, der står i regeringsgrundlaget?

- Nej, det gør jeg ikke.

- Og der bliver ikke ændret i regeringens politik. Og det tror jeg også udmærket, at Kongressen er klar over, siger statsministeren.

I februar fremlagde EU-Kommissionen sit forslag til at indføre en skat på finansielle transaktioner, som i første omgang kun 11 EU-lande har meldt sig klar til at få etableret.

Og her er Danmark ikke iblandt.

Målet er at skabe et værn mod spekulation og øgede gældsætning forårsaget af blandt andet aktørerne i den finansielle sektor.

De Radikale er imod, at Danmark hopper med på vognen om en europæisk finansskat, hvorfor det står i regeringsgrundlaget, at man kun tilslutter sig en global aftale - ikke en smallere europæisk aftale.

Det er også til at sluge, når man er "pragmatiske socialdemokrater", siger formanden for Socialdemokraterne på Frederiksberg, Mads Reinholdt, som stillede forslaget om at få målet om EU-finansskatten skrevet ind i partiets europapolitiske program.

Men når det kommer til hvilken politik, der skal føres af S i Europaparlamentet, så får piben en anden lyd, påpeger han.

- Nu er det sådan, at vi skal til at vedtage en politik for Europaparlamentet, og der er det ikke sådan, at Vestager skal bestemme, hvad vi skal mene.

- Derfor synes jeg, at det er vigtigt, at vi præcisere, at vi støtter FTT, siger Reinholdt, da han gik på talerstolen i debatten om det europapolitiske program på S-kongressen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst