Thorning mødt af højlydte protester i Fælledparken

Statsministeren blev mødt af både jubel og pift, da hun indtog Fælledparken 1. maj.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) blev som ventet mødt af pift og fløjter, da hun torsdag eftermiddag indtog hovedscenen i Fælledparken for at holde 1. maj-tale.

En gruppe havde på forhånd proklameret, at de ville protestere mod regeringens politik, og det gjorde en større gruppe også højlydt undervejs.

Men Socialdemokraternes ungdomsorganisation, DSU, havde indtaget pladsen lige foran scenen, hvor de viste formanden deres støtte. Alt i alt gav det en del larm, når de forskellige grupper forsøgte at overdøve hinanden.

Sidste år måtte Københavns overborgmester, Frank Jensen, afbryde sin tale på grund af de højlydte protester, mens så galt gik det altså ikke i år.

Da Thorning afsluttede sin tale, var jubel og klapsalver dog den overvejende del af lydtapetet, og den frygt, der på forhånd var fra arrangørerne blev ikke til virkelighed.

Aktivistgruppen "Her er oprøret" ville vise deres utilfreds med regeringens politik, som de ikke mener er solidarisk nok.

Thorning brugte sin taletid på igen at slå fast, at Danmark er tilbage på sporet, og at retningen for Danmark havde været en hel anden, hvis højrefløjen anført af Venstre og Lars Løkke Rasmussen havde haft magten.

Undervejs i talen blev det til enkelte tumultariske scener, hvor politiet var indblandet, ligesom området foran scenen var indhyllet i røg fra farvede romerlys.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst