Thorning og Løkke i slagsmål om nulvækst

I den sidste spørgetime inden folketingsvalget diskuterede Helle Thorning og Lars Løkke igen nulvækst.

Thorning og Løkke i slagsmål om nulvækst Foto: POLFOTO/Miriam Dalsgaard

Thorning og Løkke i slagsmål om nulvækst Foto: POLFOTO/Miriam Dalsgaard

Der blev både grint og buh'et blandt kollegerne i folketingssalen, da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen tirsdag diskuterede politik i den sidste spørgetime inden det kommende valg.

Nulvækst, som Venstre ønsker, hvis partiet får magten tilbage, var igen et tema blandt de to statsministerkandidater.

Thorning efterlyste svar fra Løkke på, hvad nulvækst vil betyde for velfærden, mens Løkke kritiserede Socialdemokraternes "skræmmekampagne" mod ham og mod Venstre:

- Det står helt uklart, hvad der er regeringens politik. Hvis man tager rundt i Danmark, kan man se lidet flatterende billeder af mig selv og budskaber om, at der ikke er grænser for, hvor mange der skal fyres i den offentlige sektor, hvis jeg kommer til magten.

- Men vil statsministeren ikke sige, hvor mange flere eller færre ansatte der er i den offentlige sektor i dag, i forhold til da jeg trådte af, lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

Han kalder det "hyklerisk", at Socialdemokraterne efterlyser svar fra Venstre, når man ikke selv vil forholde sig til, at der er kommet færre offentligt ansatte siden Thornings regering kom til magten i 2011.

- Jeg kan oplyse, at der er 13.752 færre offentligt ansatte i dag, end da jeg var statsminister. Og det går jeg ud fra, at statsministeren er enig i, siger Løkke.

Thorning mener, at den nuværende regering har fået styr på økonomien efter den daværende VK-regering.

- Jeg lægger ikke skjul på, at der var brug for at tilpasse økonomien, efter at Lars Løkke Rasmussen var statsminister.

- Vi har nu en situation, hvor der er styr på økonomien. Det har også ført til tilpasninger i kommunerne. Men at sige, at regeringen fremover ikke har flere penge til offentlig service, er helt forkert, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun henviser til, at mens Venstre vil have nulvækst, er regeringen i de kommende år klar til at bruge 0,6 procent ekstra om året på velfærd.

- Lars Løkke Rasmussen bør svarer på det enkle spørgsmål: Hvordan skal eksperimentet med nulvækst udmøntes i de kommende år frem mod 2020? Hvorfor kan vi ikke få svar på, hvordan den offentlige sektor skal indrettes, lød det fra Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.