EMNER

Thorning og S får bedste måling siden valget

Efter nedtur på nedtur ser det lysere ud for statsministeren

Statsminister Helle Thorning-Schmidt kan endelig se lidt fremgang i en meningsmåling. Foto: Scanpix

Statsminister Helle Thorning-Schmidt kan endelig se lidt fremgang i en meningsmåling. Foto: Scanpix

DANMARK:Der er stadig færre danskere, der ville stemme på Socialdemokraterne nu, end ved valget i september 2011. Men det går fremad for statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes socialdemokratiske tropper, viser en ny meningsmåling i Jyllands-Posten.

Hidtidige målingers drøje hug til S er blevet vendt til fremgang. Mens bare 19,5 procent af de danske vælgere ville sætte kryds ud for Liste A i januar, så får partiet nu opbakning på 23 procent, viser målingen fra Rambøll/Analyse Danmark.

Ved valget stemte 24,8 procent på Socialdemokraterne.

Fokus på beskæftigelse

Politisk ordfører Magnus Heunicke (S) påpeger, at de nye tal kan være udtryk for en ”statistisk skævert”, men han glæder sig alligevel over udviklingen, som han mener skyldes fokus på vækst og beskæftigelse.

- Folk tænker på, om de har et job i morgen og næste år, og den dagsorden optager rigtig mange. Og den optager regeringen og Socialdemokraterne rigtig meget. Når folk kan se det, bakker de op om os, siger Magnus Heunicke til Jyllands-Posten.

Han tilføjer dog, at målinger går op og ned, og at regeringen er i gang med et ”langt sejt træk”.

Venstre går tilbage

Det største oppositionsparti, Venstre, der ellers har været flyvende i meningsmålingerne siden valget, går til gengæld en anelse tilbage.

Politisk ordfører Ellen Trane Nørby (V) peger dog på, at partiet fortsat er landets største og med 30,8 procent står stærkere end ved valget i 2011, hvor partiet opnåede 26,7 procent af stemmerne.

- Vi har en meget markant opbakning og fører en klar politik, som handler om at skabe arbejdspladser i Danmark. Det glæder mig, at det er lykkedes os at hive regeringen med ind på det synspunkt, at det er vigtigt, siger hun til Jyllands-Posten.

Den seneste måling fra Voxmeter for Ritzau gav i slutningen af januar Socialdemokraterne 19,6 procents opbakning, mens 32,6 procent ville stemme på Venstre.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.