Thorning og Vilhelmsen får smæk i partiledermåling

Danskerne ser hellere Løkke som statsminister end Thorning. SF-formand styrtdykker i partiledermåling.

Thorning og Vilhelmsen får smæk i partiledermåling

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, fører klart over statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), når danskerne peger på, hvem de ser som den bedst egnede statsminister.

Det viser en ny måling fra Voxmeter, som hvert kvartal for Ritzau tager pulsen på dansk politik og undersøger danskernes syn på partilederne.

Mens 19,0 procent af danskerne mener, at Helle Thorning-Schmidt er den bedst egnede til at lede Danmark som statsminister, så er der 30,1 procent, som peger på Lars Løkke Rasmussen.

Andelen af tvivlere stiger for tredje kvartal i træk. 31,2 procent af de adspurgte svarer "ved ikke" til spørgsmålet om, hvilken partiformand der er bedst til at lede landet.

Det er dog to andre partiledere, der fører an, når danskerne skal vurdere, om partilederne er stærke politikere.

Her ligger den radikale leder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, i front tæt forfulgt af Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen.

Henholdsvis 43,9 procent og 43,3 procent af danskerne ser de to som stærke politikere.

Herefter følger Lars Løkke Rasmussen og Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, mens Helle Thorning-Schmidt må tage til takke med en femteplads.

I bunden af partileder-vurderingen finder man De Konservatives formand, Lars Barfoed, og SF-formanden Annette Vilhelmsen.

Som nyvalgt SF-formand deltog Vilhelmsen for første gang i partiledermålingen sidste efterår, hvor 16,3 procent af danskerne vurderede hende til at være en stærk politiker. Men i den nye kvartalsmåling er det tal dykket til 9,5 procent

Voxmeter-målingen er foretaget, inden regeringen tirsdag fremlagde en ny vækstplan, der skal styrke virksomhedernes konkurrenceevne og skabe 150.000 private job frem mod 2020, og som har vakt utilfredshed i baglandet hos S og SF.

Målingen baserer sig på telefoninterview med 1122 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år i perioden 16. februar-25. februar.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.