Thorning om buh-råb: Ikke så meget til overs for det

Helle Thorning har "ikke så meget til overs" for de buh-råb, der overdøvede hendes 1. maj-tale i Aarhus.

Thorning om buh-råb: Ikke så meget til overs for det

Statsminister Helle Thorning-Schmidt - og ikke mindst hendes ører - blev sat på en hård prøve, da hun indtog talerstolen på Tangkrogen i Aarhus.

Hendes 1. maj-tale blev fuldstændig overdøvet af en pibekoncert og buh-råb fra tilhørerne.

Efter talen sagde Helle Thorning-Schmidt:

- Jeg har ikke så meget til overs for folk, som forsøger at overdøve andre

- Det, jeg ærgrer mig mest over, er, at alle de mange mennesker, der er kommet for at høre talen, de ikke får mulighed for det, sagde hun.

- Jeg synes ikke, man fortæller hinanden noget, når man prøver at overdøve hinanden.

- Jeg har fuld respekt for, at der er nogen, der kan mene noget andet end mig. Men på en måde er det lidt ærgerligt for dem, der står stille og roligt, som gerne vil høre talen, som ikke får mulighed for det, lød det fra statsministeren.

Undervejs i talen sagde Thorning-Schmidt til de larmende tilhørere, at "der er brug for dialog frem for at råbe til hinanden".

Det budskab blev der ikke lyttet til.

Foran Thorning stod en hær af mennesker med hvide skilte med sure smileyer på - et udtryk for den store utilfredshed, der i øjeblikket hagler ned over regeringen, der har været med til at gennemføre en række tiltag, som har været upopulære på venstrefløjen.

Også finansminister Bjarne Corydon (S) blev mødt med protester. Da han talte i Vojens stod mange med ryggen til for at udtrykke deres utilfredshed.

Københavns overborgmester, Frank Jensen, blev ligeledes mødt med voldsom larm, da han indtog den store scene i Fælledparken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.