Thorning om forbud mod købesex: Ikke nemt

Forbud mod købesex kan ikke stoppe prostitution i Danmark. Det er bedre at sætte ind socialt, siger Thorning.

Thorning om forbud mod købesex: Ikke nemt

Regeringen har på baggrund af konklusionerne fra det såkaldte Straffelovråd besluttet, at droppe planerne om at gøre det ulovligt at købe sex. Rådet frygter, at et forbud mod købesex alt i alt vil gøre situationen værre for de prostituerede.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har tidligere støttet et forbud mod købesex, og hun erkender, at det ikke har været let at tage beslutningen om ikke indføre et forbud.

- Jeg skal ærlig vedkende, at det ikke er nogen nem beslutning.

- Jeg har selv haft begge synspunkter, også at vi skulle forbyde købesex, men er nu nået frem til, at det er bedre at kæmpe socialt for at mindske prostitutionen, også fordi vi har fået en klar anbefaling fra Straffelovrådet, siger Helle Thorning-Schmidt.

Socialdemokraterne vedtog ellers på deres kongres i 2009 at arbejde for at gøre det forbudt at besøge prostituerede.

Forbuddet blev dengang støttet af partiformand Helle Thorning-Schmidt, selvom flere stærke socialdemokrater talte til det sidste imod.

Beslutningen blev dengang set som en sejr for socialordfører Mette Frederiksen, der gennem flere år havde arbejdet for at få sit parti til at støtte en kriminalisering af kunderne til prostituerede, som man har gjort det i flere andre nordiske lande.

Helle Thorning-Schmidt siger dog i dag, at regeringen har truffet den rigtige beslutning ved ikke at kriminalisere sexkøb.

- Jeg har selv haft det sådan med købesex, at det er et rigtig svært spørgsmål.

- Det er et stort socialt problem. Vi ved, at der er mange kvinder, der er i prostitution, og som har svært ved at komme ud af prostitutionen. Det er et meget stort socialt problem, og derfor har debatten bølget frem og tilbage.

- Nu er vi landet på, at den bedste vej er at kæmpe imod prostitution som et socialt problem og undlade at forbyde købesex, også fordi Straffelovrådet er ret klar i den forbindelse, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun understreger, at et forbud i sig selv ikke havde stoppet prostitution i Danmark.

- Der er ikke en nogen enkel løsning. Man skal ikke gøre sig forestilling om, at et forbud mod købesex ville få prostitution til at forsvinde. Derfor har mange af os diskuteret det i mange år, men det her er den rigtige beslutning, siger Thorning.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst