Thorning om hjemmeserviceordning: Vi må vente og se

Dansk Erhverv forslår, at man indfører en svensk hjemmeserviceordning og på den måde skaber 4700 nye job.

Thorning om hjemmeserviceordning: Vi må vente og se

Danmark har mistet 170.000 job. Derfor må vi til at indse, at hvis vi skal kunne klare os i en benhård konkurrence, skal vi se på de rammevilkår, der er for virksomhederne.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) efter mødet med det danske erhvervsliv, hvor de i fællesskab har drøftet vækst og jobskabelse forud for regeringens konkurrenceevnepakke, der forventes klar i næste uge.

- Der er i dag lagt en mængde af forslag frem til, hvordan man kan sænke skatter og afgifter. Noget af det er godt, og noget af det er jeg mindre enig i, siger hun:

- Men det er vigtigt for mig at lytte til det, de siger, og drage holdningerne ind i vores arbejde med at lægge en plan for, hvordan vi får bedre rammer for vores virksomheder for på den måde at skabe flere private arbejdsplader. Det er regeringens fokus nu.

Hun understreger, at det ikke handler om at forkæle virksomheder, men at gode rammeforhold er et fundament for at kunne skabe gode private job.

Øverst på Dansk Erhvervs liste over forslag til jobskabelse er en svensk hjemmeserviceordning, der forventes at kunne skabe 4700 nye job.

Ordningen betyder, at man kan få serviceordninger som rengøringshjælp og børnepasning til halv pris. Det har i Sverige betydet en opblomstring af iværksætterfirmaer inden for hjemmeservice og skabt knap 15.000 job.

Men om ordningen har sin gang på dansk jord, vil statsministeren ikke kommentere på:

- Jeg vil gerne kvittere for, at Dansk Erhverv er gået aktivt ind i diskussionen. Det bekræfter, at det fokus, regeringen har, på at lægge en plan for, hvordan vi får flere private arbejdspladser i Danmark, er det helt rigtige, siger Thorning til Ritzau.

Men ifølge formanden for Dansk Erhverv, Michael Kjær, har den svenske model virkelig vist sin styrke de seneste år ved både at skabe job og indtjening til staten.

- Vi ser nogle muligheder for, at danske børnefamilier kan få hjælp på en måde, der også er betalingsmæssig mulig.

- Jo, ordningen kommer til at koste, men kigger man på den over tid, giver den muligheder i provenu for staten, og den skaber arbejdspladser, som jo også er med til at sænke udgifterne for staten, siger formanden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst