Thorning om kritik: Folk må sige hvad de vil

Jeg har lyttet til produktionsdanmark, siger statsministeren til intern kritik af regeringens vækstplan.

Thorning om kritik: Folk må sige hvad de vil

- Jeg har rigtig, rigtig svært ved at genkende mit parti.

Sådan lød det tirsdag fra den markante, socialdemokratiske profil, børne- og ungeborgmester i København Anne Vang i kølvandet på fremlæggelsen af regeringens vækstplan.

Og Anne Vang står langt fra alene med sin kritik. Flere af hendes partifæller og borgmesterkolleger rundt om i landet istemmer kritikken, men den preller tilsyneladende af på statsminister Helle Thorning-Schmidt.

- Folk må jo sige og mene, hvad de vil, lyder det tørt fra statsministeren.

- Det her er god politik, fordi det sikrer, at vi også fremadrettet får flere private produktionsarbejdspladser. Vi ved jo alle sammen godt, at hvis vi har gode arbejdspladser i den private sektor, får vi også råd til en god offentlig sektor, siger hun.

Hun hæfter sig også ved, at partiets næstformand og Københavns overborgmester, Frank Jensen, bakker op.

- Jeg bemærker, der er forskellige holdninger. Der er nogle nordjyske borgmestre, der er ude og bakke op. Frank Jensen bakker op. Der er forskellige holdninger derude, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Jeg tror, det hænger rigtig meget sammen med, hvor tæt man er på produktionsvirksomhederne. Planen er jo en stor buket, og det ville være mærkeligt, hvis der ikke var nogle torne i en sådan buket, siger hun.

Vækstplanen sænker selskabsskatten med tre procentpoint fra 25 til 22.

Det sker på trods af, at de forskellige fraktioner i den socialdemokratiske folketingsgruppe i efteråret kaldte de europæiske landes kamp om at have den laveste selskabsskat for en kamp, som Danmark er "dømt til at tabe".

Desuden slår vækstplanen en streg over det mindre end ét år gamle, erklærede langsigtede mål om en årlig vækst i den offentlige sektor på 0,8 procent frem mod 2020.

Ifølge den nye vækstplan skal det offentlige ikke på noget tidspunkt ramme 0,8 procent.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst