Thorning om SAS-sms: Det er Corydons pligt

Helle Thorning-Schmidt kalder finansminister Bjarne Corydons sms til SAS' kabinepersonale for "hans pligt".

Thorning om SAS-sms: Det er Corydons pligt

Finansminister Bjarne Corydon (S) gjorde blot sin pligt, da han midt under lønforhandlingerne mellem SAS' ledelse og det dansk kabinepersonale sendte en sms, hvor han bad de ansattes forhandlere om at give efter for ledelsens krav.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

- Jeg opfatter det som hans pligt at gøre opmærksom på præcis, hvordan tingene stod. Vi var meget bekymrede for SAS og de mange arbejdspladser, der er tale om her, og det var sidste chance, siger statsministeren.

- Jeg synes, det var rigtig godt, at han gjorde det fuldstændig klart over for det danske kabinepersonale, hvordan tingene hang sammen, siger hun og tilføjer:

- Jeg tror, det er rigtig vigtigt at forstå, at hvis der ikke havde været en aftale med alle personalegrupper, så er det ikke sikkert, at vi havde haft SAS i dag.

Professor og arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen, Aalborg Universitet, er dog af en ganske anden mening.

- I forvejen er forhandlerne udmærket klar over, at det er SAS' overlevelse, der er på spil. Det er en utidig måde at intervenere på, siger han til Ritzau.

Sms'en tikkede ind hos tillidsfolkene mandag formiddag, mens de kabineansattes fagforening, CAU, som den sidste faggruppe i SAS forhandlede med SAS-ledelsen i Københavns Lufthavn.

Flemming Ibsen forstår godt Corydons bekymring for forhandlingerne, fordi mange arbejdspladser risikerede at gå tabt, hvis det ikke lykkedes at nå til enighed.

- Men han burde vide, at sådan en besked kan gøre større skade end gavn. Det stresser forhandlerne yderligere, og i stedet burde han have ønsket dem held og lykke med forhandlingerne, siger Flemming Ibsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst