Thorning om skat: Det er balladen værd

Thorning rykker ud til forsvar for den skatteaftale, som regeringen har indgået med Venstre og Konservative.

Thorning om skat: Det er balladen værd

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) mener, at det er al balladen værd, at skatteaftalen med de borgerlige er kommet i hus.

Det siger statsministeren til DR, efter at hun har meldt sig på banen med et forsvar for den skatteaftale med Venstre og Konservative, der har vakt ballade blandt venstreorienterede vælgere.

- Vi giver skattelettelser til lav - og mellemindkomstgrupperne, vi freder folkepensionisterne, og vi skaber vækst i Danmark, så flere kan komme i arbejde. Sådan en aftale kunne vi ikke have lavet til anden side i Folketinget, siger hun til DR.

Statsministeren har ellers tidligere meldt ud, at hun ikke kunne gå ind for en skattereform, hvor skattelettelser blev givet på bekostning af en ringere velfærd

- Jeg har været imod ufinansierede skattelettelser. Her finansierer vi skattelettelserne krone til krone. Vi kan sikre, at, at vi får flere i arbejde, at vi får gang i Danmark og at vi får mulighed for at give et løft til vores fælles velfærd, siger hun.

Men væksten i den offentlige sektor bliver beskeden i første omgang, indrømmer statsministeren, men det vil der blive rådet bod på, når først reformen er endeligt indfaset.

- Vi arbejder hver dag for at få flere i arbejde, for det er, når vi alle sammen arbejder og bidrager, at vi får mulighed for at få mere vækst i den offentlige sektor, siger Helle Thorning-Schmidt til DR.

Også TV2 Nyhederne har mandag aften bragt et interview, hvor statsministeren forsvarer skatteaftalen.

/ritzau/