Thorning om skyderi: Alt tyder på en terrorhandling

Alle ressourcer er sat ind på at finde gerningsmænd til skyderi på Østerbro, meddeler Danmarks statsminister.

Alt tyder på, at skyderi på Østerbro var et politisk attentat og dermed en terrorhandling, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i en pressemeddelelse.

- Danmark er i dag blevet ramt af en kynisk voldshandling. Alt tyder på, at skyderiet på Østerbro var et politisk attentat og dermed en terrorhandling, siger statsministeren.

- Mine tanker og dybeste medfølelse går til ofrene og deres pårørende, lyder det fra Helle Thorning-Schmidt.

Statsministeren oplyser, at politiet er i fuldt beredskab over hele landet. Alle ressourcer er sat ind. Myndighedernes første prioritet nu og her er at fange gerningsmændene.

Skudattentatet fandt sted lørdag eftermiddag kort efter klokken 15.30 ved kulturstedet Krudttønden, hvor blandt andre den svenske Muhammedtegner Lars Vilks deltog i et debatarrangement.

Umiddelbart efter meldingerne om skyderiet trådte Den Nationale Operative Stab ifølge statsministeren sammen under ledelse af Rigspolitiet. Regeringens Sikkerhedsudvalg har klokken 18.00 holdt møde om sagen.

Den Nationale Operarative Stab (Nost) er det forum, hvor de forskellige myndigheder koordinerer indsatsen ved større hændelser, for eksempel terrorhandlinger.

Staben består af repræsentanter fra en fast række myndigheder. Ud over Rigspolitiet deltager Politiets Efterretningstjeneste, Beredskabsstyrelsen, Værnsfælles Forsvarskommando, Forsvarets Efterretningstjeneste og Sundhedsstyrelsen.

- Skudattentatet er en handling som fylder mig med dyb vrede. Alt vil blive sat ind på at finde de skyldige og bringe dem for en domstol, siger Helle Thorning-Schmidt.

Efter skudhændelsen efterlyser politiet en arabisk udseende mand på 25-30 år, cirka 185 centimeter høj og atletisk af bygning.

En civil mand omkring de 40 år omkom i forbindelse med skyderiet. Tre betjente, hvoraf de to var livvagter fra PET, blev såret i henholdsvis skulderen, benet og lysken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.