Thorning om V-forslag: Ikke vores kop te

Regeringen vil gerne regne Venstres nye skatteudspil efter, men lavere skat for rige er ikke lige Thorning.

Thorning om V-forslag: Ikke vores kop te

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) finder det usympatisk, at Venstre i et nyt skatteudspil har foreslået, at dem med de højeste indkomster skal betale mindre i skat. Men hun vil ikke afvise at forhandle om Venstres forslag.

- For det første er det ikke lige vores kop te at give skattelettelser til de allerhøjeste indkomster, og for det andet er det bestemt heller ikke noget for os at give skattelettelser, som ikke er finansieret.

Det siger Helle Thorning-Schmidt på vej til sit første debatarrangement under Folkemødet på Bornholm.

Venstre vil hæve indtægtsgrænsen for topskat med over 50.000 kroner.

Samtidig vil Venstre genindføre mellemskat, men på et lavere niveau. Den skal betales af indkomster mellem 445.000 kroner og 750.000 kroner.

Statsministeren vil ikke på forhånd afvise Venstres nye idéer, som regeringen gerne vil regne på, fortæller hun.

- Vi er meget bekymrede for at finansiere skattelettelser med dynamiske effekter. Det er en af de ting, vi skal regne på, for vi synes, det er en meget dårlig idé med ufinansierede skattelettelser, siger hun.

Venstres leder, tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, præsenterede forslaget for finansminister Bjarne Corydon (S) torsdag.

Helle Thorning-Schmidt og Socialdemokraterne står i øjeblikket med de dårligste meningsmålinger i partiets historie.

Blot 16,8 procent af vælgerne ville stemme på Socialdemokraterne, hvis der var valg nu, viser den seneste måling, Voxmeter har foretaget for Ritzau i begyndelsen af juni.

Regeringen anklages for at føre "blå politik", og flere borgmestre kritiserer i fredagens udgave af Politiken regeringens linje.

Alligevel vil Thorning ikke afvise at forhandle om Venstres forslag, selvom det efter alt at dømme vil være upopulært i baglandet og blandt hendes vælgere.

- Vi har fokus på, hvad der er godt for Danmark, og hvad Danmark har brug for nu, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Vi lytter til dem, vi forhandler med. Men umiddelbart synes jeg ikke, at det er så sympatisk, at det igen skal være dem, der tjener allermest, der skal have skattelettelser, siger hun.

/ritzau/