Thorning: Reform-tempo måske for højt for nogle

Regeringens reform-tempo er givetvis for højt for nogle danskere, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Thorning: Reform-tempo måske for højt for nogle

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kan udmærket godt forstå, hvis der er danskere, der mener, at afstandene mellem regeringens reformer er for korte.

Det fastslår statsministeren på et samråd i Folketinget tirsdag, mens regeringen er i færd med at forhandle reformer af SU- og kontanthjælpssystemet samt - ikke mindst - regeringens vækstplan, der sænker selskabsskatten og dæmper den offentlige vækst.

- Jeg kan ikke forestille mig, at der er ret mange danskere, som ikke synes, det er gået temmelig stærkt. Sikkert også for stærkt i forhold til reformer, men det har været nødvendigt, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Vi har gjort det, vi gerne vil gøre nu. Der kommer sikkert mere, men vi synes, at tempoet har været højt. For nogen har det sikkert været for højt, siger hun.

Regeringen har etiketteret sig selv som en "reform-regering", og ordet "reform" optræder næsten lige så mange gange i regeringsgrundlaget, som der er sider i det.

Anledningen til samrådet var statsministerens udtalelse på World Economic Forum i Davos, hvor hun i januar proklamerede, at regeringen befinder sig i en tilstand af "reform-vanvid".

- Det er et lidt frisk udtryk, men det er ganske betegnede for det, vi har været igennem de seneste femten måneder, lød det fra statsministeren.

Den diagnose kan man dog ikke nikke genkendende til i det store oppositionsparti, Venstre.

På dagens samråd skosede flere Venstre-medlemmer med tidligere beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen i spidsen statsministeren for tværtimod at have sluppet foden på reform-speederen og nærmest halveret målet for at øge arbejdsudbuddet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.