Thorning sætter betingelser for skattelettelser

Statsminister Helle Thorning-Schmidt sætter to betingelser for skattelettelser på Dansk Erhvervs årsdag.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kræver to betingelser opfyldt, hvis hun fremover skal give sig i kast med skattelettelser.

Det siger hun på Dansk Erhvervs årsdag i Tap 1-hallen på Carlsbergs gamle fabriksgrund i København.

- Jeg har ikke noget imod skattelettelser. Tværtimod. Regeringen har gennemført mange lempelser af skatten, lyder det fra Thorning-Schmidt.

- Men jeg har to krav: De skal være fuldt finansierede. Og vi skal stadig have råd til at investere i vores velfærd, siger hun og fortsætter:

- Vi kommer ikke til at bruge hver en krone på at sænke skatterne. Vi skal have råd til at udvikle vores velfærdssamfund.

Både statsministeren og Venstres formand - og udfordrer til statsministerposten - Lars Løkke Rasmussen taler tirsdag eftermiddag på Dansk Erhvervs årsdag.

Det sker, få timer efter at de to partiledere var gennem en hård duel i folketingssalen i den såkaldte spørgetime, hvor Thorning og Løkke kom i infight om nulvækst og nedskæringer i det offentlige.

Statsministeren har igen og igen understreget, at regeringen vil bruge tre milliarder kroner mere om året på velfærd end oppositionens førstemand - og det er også tilfældet hos Dansk Erhverv.

Men det betyder ikke, at danskerne i de kommende mange år kommer til at opleve luksus, fastslår Helle Thorning-Schmidt:

- Tre milliarder kroner om året er ikke luksus. Under VK-regeringen var stigningen i de offentlige udgifter dobbelt så stor. Under Nyrup-regeringen var den tre gange så stor. På den måde er 10’erne og formentlig også 20'erne nye tider.

Efter talen mødte statsministeren pressen.

Spørgsmål: Helle Thorning-Schmidt, hvis også 2020'erne er nye tider uden luksus, betyder det så 15 år med havregrød for danskerne?

- Vi kommer ikke til at komme tilbage til de tider, hvor man bare kan bruge løs i den offentlige sektor, siger hun.

- Da Lars Løkke Rasmussen var statsminister, overskred man budgetterne år for år, og det var jo grunden til, at der var behov for en ret stor tilpasning af økonomien, da vi kom til.

- Nu har vi penge til at udvikle velfærden i de kommende år. Det er ikke luksus og guld og grønne skove, men det er en fornuftig udvikling.

Spørgsmål: Og det vil så også gælde i 20'erne?

- Det vil også gælde i 20'erne, at man er nødt til at vende hver en krone i den offentlige sektor. Men nu lægger vi foreløbig en plan frem for 2020, og det rækker jo et godt stykke ud over næste valgperiode, siger statsministeren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.